Een traybake is heel makkelijk te maken: doe alle ingrediënten in een ovenschaal, de oven doet de rest! Bonus: weinig afwas! Deze traybake met kip, aardappel en wortel maak je op smaak met knoflook, citroen en tijm.
Doe de kippendijen in een bakje. Halveer de citroen en knijp het sap eruit, gooi de citroen niet weg! Doe het citroensap met een eetlepel olijfolie, een fijngesneden teen knoflook en wat peper en zout bij de kip. Meng alles goed door elkaar en laat minimaal 2 uur marineren. Langer mag, graag zelfs!
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de krieltjes, droog ze en halveer ze indien nodig. Schillen hoeft niet. Was en schrap de wortels en snijd ze in grove stukken. Doe de aardappels en wortels in een ovenschaal en voeg een flinke eetlepel olijfolie toe. Voeg de andere fijngesneden teen knoflook toe, en de blaadjes van de takjes tijm. Voeg zout en peper toe en schep alles goed door elkaar.
Leg de gemarineerde kippendijen ook in de ovenschaal. Snijd de citroen in plakken en verdeel deze over de kip en de rest van de traybake. Bak de traybake met kip in 40 minuten af. Dek hem de eerste 25 minuten af met aluminiumfolie en verwijder het folie daarna. Verwijder de stukken citroen, schep de inhoud van de traybake op twee borden en serveer direct.
Video
Notities
Een restje over van deze ovenschotel met kip? Dat smaakt de volgende dag ook nog prima. Lekker als lunch of bij het avondeten. Je kunt de wortel ook vervangen door pompoen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.