Uienkruier of uienbrood met kaas maak je heel makkelijk zelf met dit recept. Lekker bij de soep, als lunch, als tussendoortje... Dit is zó op! Dit recept is voldoende voor twee broden.
1tlagavesiroop (je kunt ook rijstsiroop, maple syrup of honing gebruiken)
60grboter (op kamertemperatuur)
1tlzout
4kleine uien
150grgeraspte kaas
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Doe de bloem, gist, water, siroop, boter en zout in een kom en mix het 10 minuten lang met de deeghaak van je keukenmachine of mixer.
Als het goed is, heb je nu een mooie bal samenhangend deeg. Vet de kom in met een beetje olijfolie en smeer de deegbal ook heel lichtjes in met olie zodat deze niet aan de kom gaat plakken. Dek af met een schone theedoek en zet minimaal een uur op een warme plek zodat het deeg kan rijzen. Als het goed is, is de deegbal nu twee keer zo groot geworden.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak deze tien minuten heel zachtjes in de boter, zodat ze zacht worden maar niet kleuren.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het deeg in tweeën en vorm er met je handen twee ovale broden van, druk het deeg iets platter zodat het een ovaal van ongeveer 30x10 centimeter wordt. Leg de broden op een bakplaat, op een vel bakpapier.
Verdeel de uien en de geraspte kaas over de broden en bak de uienkruiers in 25 minuten gaar. Serveer ze warm, lauw of koud.
Notities
Met dit recept maak je twee uienbroden, vries er eventueel eentje in voor later gebruik.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.