Als je de enchiladasaus zelf gaat maken, begin hier dan mee. Verwarm de olie in een pannetje en voeg de bloem toe, bak deze even mee. Voeg dan de Mexicaanse kruiden, cacao, chipotle, tomato frito en bouillon toe.
2 el olijfolie, 1,5 el bloem, 1 el Mexicaanse kruiden, 0,5 tl cacaopoeder, 2 tl chipotle, 330 ml tomato frito, 100 ml groentebouillon
Kook onder regelmatig roeren in tot een mooie dikke saus en breng op smaak met zout en peper. Je kunt de saus eventueel zeven voor een extra glad resultaat.
Snijd de rode ui en de paprika's fijn en doe deze met wat olijfolie en de Mexicaanse kruiden in een koekenpan. Bak 10 minuten
Laat de mais en de pintobonen goed uitlekken, en voeg deze toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en breng indien nodig nog op smaak met peper en zout.
1 blikje mais, 1 blikje pintobonen
Laat de vulling nu volledig afkoelen en goed uitlekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Besmeer elke tortillawrap met een schepje van de saus en smeer dit uit over de wraps (houdt eventueel nog wat achter om uit te gieten over de gevulde enchilada's).
8 wraps
Schep op elke wrap een achtste deel van de vulling, rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal.
Bestrooi de vegetarische enchiladas met de geraspte cheddar en bak de ovenschotel 20 minuten tot de kaas goudbruin is.
150 gr cheddar
Serveer de enchiladasschotel met zure room en guacemole, en bestrooi met verse koriander of peterselie.
zure room, guacemole, verse koriander of peterselie
Video
Notities
Je kunt deze enchilada ovenschotel heel goed voorbereiden, door de saus en de vulling al eerder klaar te maken (de vulling kun je een dag van tevoren klaarmaken, de saus al een week eerder).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.