Halveer de vijgen (pas op, snijd ze niet helemaal door) en snijd ze ook overdwars door, zodat er vier kwarten ontstaan.
Snijd de mozzarella in stukjes en vul de vijgen hiermee. Het lijkt best veel mozzarella maar deze loopt wat uit, waardoor het straks wel meevalt!
Omwikkel de vijgen met de plakjes spek en zet de gevulde vijgen in een licht ingevette ovenschaal. Bak ze ongeveer 10-15 minuten, tot de kaas en beetje begint uit te lopen.
Verdeel de sla over vier borden, zet op ieder bord een vijg en besprenkel de vijgen en de salade met wat balsamicostroop. Garneer met de blaadjes basilicum.
Notities
Je kunt dit voorgerecht al deels voorbereiden door de vijgen alvast te vullen met de mozzarella en te omwikkelen met het spek. Bewaar dit maximaal enkele uren afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.