Met de feestdagen in zicht zijn deze vijgen uit de oven een heel fijn voorgerechtje om achter de hand te hebben. Door de vijgen ziet het er luxe uit, het is super smakelijk én het staat met een kwartiertje op tafel. Deze vijgen uit de oven met spek en mozzarella zijn dan ook een makkelijk toe te voegen gang aan je kerstdiner.
Hartig en zoet
Hartig en zoet blijft een zalige combinatie. In dit recept combineert het zoete van de vijgen erg goed met het zoute van het spek, de romige mozzarella en de hartige bite van de balsamico. Echt proberen dus, dit snelle Kerst recept.
Tip: je zou ook deze makkelijke bladerdeegtaartjes met vijgen kunnen maken. Ook onwijs lekker, met blauwe kaas en tijm. Of wat dacht je van een luxe (maar heel makkelijk te maken) millefeuille met vijgen en geitenkaas?

Vijgen met spek en mozzarella
Ingrediënten
- 4 verse vijgen
- 0,5 bol mozzarella
- 4 plakjes ontbijtspek
- 4 kleine handjes sla naar keuze
- balsamicostroop
- wat blaadjes basilicum
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de vijgen (pas op, snijd ze niet helemaal door) en snijd ze ook overdwars door, zodat er vier kwarten ontstaan.
- Snijd de mozzarella in stukjes en vul de vijgen hiermee. Het lijkt best veel mozzarella maar deze loopt wat uit, waardoor het straks wel meevalt!
- Omwikkel de vijgen met de plakjes spek en zet de gevulde vijgen in een licht ingevette ovenschaal. Bak ze ongeveer 10-15 minuten, tot de kaas en beetje begint uit te lopen.
- Verdeel de sla over vier borden, zet op ieder bord een vijg en besprenkel de vijgen en de salade met wat balsamicostroop. Garneer met de blaadjes basilicum.
Notities
Voedingswaarden
Bewaar dit recept op Pinterest

1 Reactie
Eef
11 december 2015 at 14:23Dit ziet er inderdaad feestelijk én ook nog eens ontzettend lekker uit! Prima voorgerecht voor met de feestdagen :D