voorgerechten

Vijgen met spek en mozzarella

Vijgen met spek en mozzarella

Met de feestdagen in zicht zijn deze vijgen uit de oven een heel fijn voorgerechtje om achter de hand te hebben. Door de vijgen ziet het er luxe uit, het is super smakelijk én het staat met een kwartiertje op tafel. Deze vijgen met spek en mozzarella zijn dan ook een makkelijk toe te voegen gang aan je kerstdiner.

Hartig en zoet

Hartig en zoet blijft een zalige combinatie. In dit recept combineer het zoete van de vijgen erg goed met het zoute van het spek, de romige mozzarella en de hartige bite van de balsamico. Echt proberen dus, dit snelle recept.

Vijgen met spek en mozzarella

0 from 0 votes
Course: VoorgerechtCuisine: Snel klaarDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

160

kcal

Een makkelijk en feestelijk voorgerecht, handig voor de feestdagen! De zoete vijgen combineren heerlijk met het zoute spek en de romige mozzarella.

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen

  • 0,5 bol mozzarella

  • 4 plakjes ontbijtspek

  • 4 kleine handjes sla naar keuze

  • balsamicostroop

  • wat blaadjes basilicum

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de vijgen (pas op, snijd ze niet helemaal door) en snijd ze ook overdwars door, zodat er vier kwarten ontstaan.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en vul de vijgen hiermee. Het lijkt best veel mozzarella maar deze loopt wat uit, waardoor het straks wel meevalt!
  • Omwikkel de vijgen met de plakjes spek en zet de gevulde vijgen in een licht ingevette ovenschaal. Bak ze ongeveer 10-15 minuten, tot de kaas en beetje begint uit te lopen.
  • Verdeel de sla over vier borden, zet op ieder bord een vijg en besprenkel de vijgen en de salade met wat balsamicostroop. Garneer met de blaadjes basilicum.

Opmerkingen

  • Je kunt dit voorgerecht al deels voorbereiden door de vijgen alvast te vullen met de mozzarella en te omwikkelen met het spek. Bewaar dit maximaal enkele uren afgedekt in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Eef

    Dit ziet er inderdaad feestelijk én ook nog eens ontzettend lekker uit! Prima voorgerecht voor met de feestdagen :D

    11 december 2015 at 14:23
  • Reactie achterlaten