Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlierbloesemjam maken
Pluk mooie vlierbloesemschermen als de vlier in bloei staat, en maak er deze lekkere jelly met bloemige smaak van!
5
van 1 stem
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
1
dag
dag
Totale tijd:
1
dag
dag
10
minuten
minuten
Servings:
20
porties
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
kookpan
▢
zeef
▢
weckpot
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
20
vlierbloesem schermen
▢
1
liter
water
▢
300
gr
geleisuiker
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Doe de vlierbloesems in een pan met een liter water en laat dit 24 uur afgedekt staan.
▢
Giet daarna het vlierwater door een zeef in een schone pan, en knijp de vlierbloesems goed uit boven de zeef om alle smaken op te vangen.
▢
Neem 300 ml van het vlierwater en voeg er de geleisuiker aan toe. Laat dit een minuutje koken en giet het in een schone jampot.
Notities
Van de rest van het water kun je
vlierbloesemsiroop maken
.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
58
kcal
|
Koolhydraten:
15
g
|
Vetten:
0.05
g
|
Zout:
3
mg
|
Suiker:
15
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.