Rooster de walnoten 10 minuten in de oven op 175 graden. Schud ze halverwege even om.
Doe de walnoten in een keukenmachine.
Snijd de knoflook - als je die gebruikt - grof en voeg toe aan de walnoten.
Rasp de Parmezaan en doe deze samen 2 el olijfolie in de keukenmachine.
Zet de keukenmachine aan en blend alles tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg steeds een beetje extra olijfolie toe tot je de consistentie hebt die je wilt. Je walnotenpesto is klaar!
Video
Notities
Zorg dat er altijd een dun laagje olie op de pesto staat en bewaar de walnotenpesto in een goed schoon en goed afsluitbaar potje in de koelkast, dan blijft de pesto zeker een paar weken goed.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.