Menu
hapjes

Walnotenpesto zelf maken – zo gepiept!

Stokbrood met champignons en geitenkaas en walnotenpesto

Hmmm, fijne receptjes zijn dit. Het staat in een handomdraai op tafel, je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het resultaat is een enorme smaakexplosie! Deze walnotenpesto is ook zo’n receptje. Zo in de herfst kun je met een beetje geluk onder een walnotenboom zomaar een paar handjes verse walnoten vinden. Even thuis laten drogen en dan maak je zo deze heerlijke walnotenpesto! Je kunt het op verschillende manieren serveren, op een broodje of door de pasta bijvoorbeeld.

Je zelfgemaakte walnotenpesto kun je eten bij:

  • Spaghetti (gebruik de pesto als saus, en voeg courgette en aubergine toe)
  • Een belegd broodje (besmeer het brood met geitenkaas, beleg met gebakken champignons en rucola. Besmeer de bovenste helft met de pesto)
  • Brushetta‘s met parmaham en tomaatjes (blend dan een paar blaadjes basilicum mee, voor een Italiaanse walnotenpesto)

Walnotenpesto zelf maken – zo gepiept!

0 from 0 votes
Course: SausCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

189

kcal

Zelf walnotenpesto maken is erg makkelijk. Lekker op een stokbroodje met wat geitenkaas en champignons, of door de pasta!

Ingrediënten

  • 100 gram walnoten

  • 2 tenen knoflook

  • 50 gr Parmezaanse kaas

  • 8 el olijfolie

Bereiding

  • Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
  • Hak ze eventueel grof en doe ze in een keukenmachine.
  • Snijd de knoflook grof en voeg toe aan de walnoten.
  • Rasp de Parmezaan en doe deze samen met de olijfolie ook in de keukenmachine.
    Blend alles tot er een smeuïge massa ontstaat. Je walnotenpesto is klaar!

Opmerkingen

  • Zorg dat er altijd een dun laagje olie op de pesto staat en bewaar de walnotenpesto in een goed schoon en goed afsluitbaar potje in de koelkast, dan blijft de pesto zeker een paar weken goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter