Gewone pesto met basilicum ken je vast wel, maar walnotenpesto? Het is echt een heerlijke variatie op het traditionele recept!
Walnotenpesto recept
Deze pesto met walnoten staat in een handomdraai op tafel, je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het resultaat is een enorme smaakexplosie!
Rauwe knoflook
Dit recept voor walnotenpesto bevat rauwe knoflook. Niet iedereen is daar fan van. Zelf laat ik het daarom ook wel eens weg als ik dit recept maak. Het smaakt dan nog steeds heerlijk en je kunt de afwezigheid van de knoflook bijvoorbeeld compenseren door bij het gerecht dat je maakt, wat knoflook mee te bakken.
Wildpluk-recept
Zo in de herfst kun je met een beetje geluk onder een walnotenboom zomaar een paar handjes verse walnoten vinden. Even thuis laten drogen en dan maak je zo deze heerlijke walnotenpesto! Je kunt het op verschillende manieren serveren, op een broodje of door de pasta bijvoorbeeld.
Je zelfgemaakte pesto kun je eten bij:
- Spaghetti (gebruik de pesto als saus, en voeg courgette en aubergine toe)
- Een belegd broodje (besmeer het brood met geitenkaas, beleg met gebakken champignons en rucola. Besmeer de bovenste helft met de pesto)
- Brushetta‘s met parmaham en tomaatjes (blend dan een paar blaadjes basilicum mee, voor een Italiaanse walnotenpesto)
Pesto bewaren
Deze pesto kan snel ‘ranzig’ worden en bederven, dus zorg ervoor dat je hem op de juiste manier bewaart. Dit kun je het beste doen door de saus te bewaren in een brandschoon potje – als je het potje in kokend water uitkookt, is hij sowieso goed steriel.
Bewaar de walnotenpesto in de koelkast en zorg ervoor dat je voor je het wegzet, er een dun filmpje olie bovenop de pesto drijft. Dan kun je de saus wel een paar weken bewaren in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!


Nog geen reacties