hapjes

Walnotenpesto zelf maken – zo gepiept!

Stokbrood met champignons en geitenkaas en walnotenpesto

Hmmm, fijne receptjes zijn dit. Het staat in een handomdraai op tafel, je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het resultaat is een enorme smaakexplosie! Deze walnotenpesto is ook zo’n receptje. Zo in de herfst kun je met een beetje geluk onder een walnotenboom zomaar een paar handjes verse walnoten vinden. Even thuis laten drogen en dan maak je zo deze heerlijke walnotenpesto! Je kunt het op verschillende manieren serveren, op een broodje of door de pasta bijvoorbeeld.

Recept walnotenpesto

(voor een klein jampotje vol)

  • 100 gram walnoten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr Parmezaan
  • 8 el olijfolie

Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.

Hak ze eventueel grof en doe ze in een keukenmachine.

Snijd de knoflook grof en voeg toe aan de walnoten.

Rasp de Parmezaan en doe deze samen met de olijfolie ook in de keukenmachine.

Blend alles tot er een smeuiige massa ontstaat. Je pesto is klaar!

Je zelfgemaakte walnotenpesto kun je eten bij:

  • Spaghetti (gebruik de pesto als saus, en voeg courgette en aubergine toe)
  • Een belegd broodje (besmeer het brood met geitenkaas, beleg met gebakken champignons en rucola. Besmeer de bovenste helft met de pesto)
  • Brushetta‘s met parmaham en tomaatjes (blend dan een paar blaadjes basilicum mee, voor een Italiaanse walnotenpesto)
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten