Menu
sausjes

Walnotenpesto zelf maken – zo gepiept!

walnotenpesto maken

Gewone pesto met basilicum ken je vast wel, maar walnotenpesto? Het is echt een heerlijke variatie op het traditionele recept!

Walnotenpesto recept

Deze pesto met walnoten staat in een handomdraai op tafel, je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en het resultaat is een enorme smaakexplosie!

Rauwe knoflook

Dit recept voor walnotenpesto bevat rauwe knoflook. Niet iedereen is daar fan van. Zelf laat ik het daarom ook wel eens weg als ik dit recept maak. Het smaakt dan nog steeds heerlijk en je kunt de afwezigheid van de knoflook bijvoorbeeld compenseren door bij het gerecht dat je maakt, wat knoflook mee te bakken. 

Wildpluk recept

walnoot pesto

Zo in de herfst kun je met een beetje geluk onder een walnotenboom zomaar een paar handjes verse walnoten vinden. Even thuis laten drogen en dan maak je zo deze heerlijke walnotenpesto! Je kunt het op verschillende manieren serveren, op een broodje of door de pasta bijvoorbeeld.

Je zelfgemaakte walnoten pesto kun je eten bij:

  • Spaghetti (gebruik de pesto als saus, en voeg courgette en aubergine toe) of andere pasta recepten, in deze pasta met champignons lijkt het me ook heerlijk ter vervanging van de kruidenkaas.
  • Een belegd broodje (besmeer het brood met geitenkaas, beleg met gebakken champignons en rucola. Besmeer de bovenste helft met de pesto)
  • Brushetta‘s met parmaham en tomaatjes (blend dan een paar blaadjes basilicum mee, voor een Italiaanse walnotenpesto)

Walnoot pesto bewaren

Deze pesto kan snel ‘ranzig’ worden en bederven, dus zorg ervoor dat je hem op de juiste manier bewaart. Dit kun je het beste doen door de saus te bewaren in een brandschoon potje – als je het potje in kokend water uitkookt, is hij sowieso goed steriel.

Bewaar de walnotenpesto in de koelkast en zorg ervoor dat je voor je het wegzet, er een dun filmpje olie bovenop de pesto drijft. Dan kun je de saus wel een paar weken bewaren in de koelkast.

Walnotenpesto zelf maken – zo gepiept!

5 from 4 stemmen
Gang: SausKeuken: ItaliaansNiveau: Eenvoudig
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

176

kcal

Zelf walnotenpesto maken is erg makkelijk. Lekker op een stokbroodje met wat geitenkaas en champignons, of door de pasta!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 100 gram 100 walnoten

  • 1 teen 1 knoflook (optioneel)

  • 50 gr 50 Parmezaanse kaas

  • 4 el 4 olijfolie (ongeveer)

  • grof zeezout naar smaak

Bereiding

  • Rooster de walnoten 15 minuten in de oven op 180 graden. Schud ze elke vijf minuten even om.
  • Doe de walnoten in een keukenmachine.
  • Snijd de knoflook – als je die gebruikt – grof en voeg toe aan de walnoten.
  • Rasp de Parmezaan en doe deze samen 2 el olijfolie in de keukenmachine.
  • Zet de keukenmachine aan en blend alles tot er een smeuïge massa ontstaat. Voeg steeds een beetje extra olijfolie toe tot je de consistentie hebt die je wilt. Je walnotenpesto is klaar!

Opmerkingen

  • Zorg dat er altijd een dun laagje olie op de pesto staat en bewaar de walnotenpesto in een goed schoon en goed afsluitbaar potje in de koelkast, dan blijft de pesto zeker een paar weken goed.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

recept walnotenpesto

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter