Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wortelpannenkoeken
Heerlijk als voedzame lunch: pannenkoeken met wortel. Ook favoriet bij kinderen!
4.86
van
7
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Servings:
15
pannenkoeken
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
keukenmachine
▢
spatel
▢
pannenkoekenpan
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
200
gr
wortel
▢
1
banaan
▢
1
ei
▢
250
ml
amandelmelk
▢
1
el
zonnebloemolie
▢
1
tl
koekkruiden
▢
0,5
tl
vanillepasta of vanille-extract
▢
75
gr
boekweitmeel
▢
50
gr
zelfrijzend bakmeel
▢
0,5
tl
bakpoeder
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Schrap de wortels schoon en maal ze fijn in de keukenmachine.
▢
Voeg de banaan, het ei, de melk, olie, koekkruiden en vanille toe en zet de keukenmachine nogmaals aan zodat alles goed gemengd is.
▢
Voeg het boekweitmeel, het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe, en spatel dit rustig door het beslag tot het goed is opgenomen.
▢
Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de wortelpannenkoeken per drie tegelijk aan beide kanten lichtbruin.
▢
Serveer de pannenkoeken bijvoorbeeld met een schepje yoghurt of wat maple syrup.
Notities
Je kunt deze pannenkoekjes heel goed invriezen, ze blijven dan nog een paar maanden houdbaar.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
49
kcal
|
Koolhydraten:
9
g
|
Eiwitten:
2
g
|
Vetten:
1
g
|
Zout:
40
mg
|
Vezels:
1
g
|
Suiker:
2
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.