Begin met het maken van de spinazievulling. Doe dit ruim van tevoren, zodat het mengsel goed af kan koelen. Snijd de knoflook en de ui fijn, en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat het slinken.
Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en dep daarna goed droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van een halve citroen. Laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Haal het bladerdeeg uit de koeling en snijd het in de lengte in tweeën. Strooi 1 el paneermeel op de plek waar de zalm komt te liggen, en leg de zalm erop.
Breng de zalm op smaak met peper, zout en de rasp van de andere helft van de citroen. Besmeer met de kruidenroomkaas.
Verdeel de spinazie over de zalm en bestrooi weer met 1 el paneermeel. Dek de zalm en croûte nu af met de andere helft van het bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar en snijdt eventueel overtollig deeg weg.
Maak aan de bovenkant een paar inkepingen in het deeg en bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei. Dit gaat het makkelijkste met een bakkwastje.
Bak de Zalm Wellington in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Notities
Zie de tips boven het recept. De zalm kun je een dag later nog eens opwarmen in de oven als je een restje over hebt.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.