Zalm en croûte of Zalm Wellington, is niets meer of minder dan een stuk zalm dat je bakt in een groot vel bladerdeeg. Erg lekker, zo’n bladerdeeg jasje! Maar alleen zalm is ook maar weer zowat, dus maken we er ook nog een lekkere vulling van spinazie bij. Zo krijg je als je de zalm en croûte opensnijdt, twee mooie lagen te zien: de smaakvolle zalm (met een laagje kruidenkaas erop), en een royale laag spinazie, die je lekker op smaak maakt met knoflook, ui en citroen.
Makkelijk Kerst-recept: Zalm en croûte
Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar eigenlijk is deze Zalm Wellington best makkelijk te maken. Het is net even makkelijker te maken dan een Beef Wellington, nog zo’n heerlijke kerst-klassieker.
Zalm Wellington tips
Om jouw zalm en croûte recept goed te laten lukken, heb ik een paar tips voor je verzameld:
- Zorg ervoor dat het spinaziemengsel helemaal droog is, en helemaal is afgekoeld voor je het over de zalm verdeeld. Warme / natte ingrediënten maken het lastiger om het bladerdeeg gaar te krijgen.
- Maak een gaatje in het bladerdeeg aan de bovenkant, zodat eventuele stoom kan ontsnappen. Ook dit zorgt ervoor dat je bladerdeeg beter gaart.
Bijgerechten Zalm Wellington
Ben je nog op zoek naar lekkere bijgerechten bij dit stuk zalm in bladerdeeg? Dan tip ik je deze heerlijke aardappelgratin, altijd een succesnummer. Ook deze gebakken aardappels met citroen zijn er lekker bij. Nog extra groenten? Deze feestelijke pompoen hasselback staat prachtig en smaakt heerlijk!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties