Menu
Hoofdgerechten / vis

Zalm en croûte | Zalm Wellington recept

Zalm en croute

Zalm en croûte of Zalm Wellington, is niets meer of minder dan een stuk zalm dat je bakt in een groot vel bladerdeeg. Erg lekker, zo’n bladerdeeg jasje! Maar alleen zalm is ook maar weer zowat, dus maken we er ook nog een lekkere vulling van spinazie bij. Zo krijg je als je de zalm en croûte opensnijdt, twee mooie lagen te zien: de smaakvolle zalm (met een laagje kruidenkaas erop), en een royale laag spinazie, die je lekker op smaak maakt met knoflook, ui en citroen.

Makkelijk Kerst-recept: Zalm en croûte

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar eigenlijk is deze Zalm Wellington best makkelijk te maken. Het is net even makkelijker te maken dan een Beef Wellington, nog zo’n heerlijke kerst-klassieker.

Zalm Wellington tips

Om jouw zalm en croûte recept goed te laten lukken, heb ik een paar tips voor je verzameld:

  • Zorg ervoor dat het spinaziemengsel helemaal droog is, en helemaal is afgekoeld voor je het over de zalm verdeeld. Warme / natte ingrediënten maken het lastiger om het bladerdeeg gaar te krijgen.
  • Maak een gaatje in het bladerdeeg aan de bovenkant, zodat eventuele stoom kan ontsnappen. Ook dit zorgt ervoor dat je bladerdeeg beter gaart.
Zalm en croûte | Zalm Wellington recept
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Zalm en croûte | Zalm Wellington recept

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: KerstNiveau: Gemiddeld
Voor ca

4

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

677

kcal

Een indrukwekkend kerst-recept dat redelijk makkelijk te maken is: Zalm Wellington.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 300 gr spinazie

  • 1 citroen

  • 600 gr zalm (liefst aan één stuk)

  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gr)

  • 2 el paneermeel

  • 75 gr kruidenroomkaas

  • 1 ei, losgeklopt

  • zout en peper

Bereiding

  • Begin met het maken van de spinazievulling. Doe dit ruim van tevoren, zodat het mengsel goed af kan koelen. Snijd de knoflook en de ui fijn, en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat het slinken.
  • Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en dep daarna goed droog met keukenpapier. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van een halve citroen. Laat volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de koeling en snijd het in de lengte in tweeën. Strooi 1 el paneermeel op de plek waar de zalm komt te liggen, en leg de zalm erop.
  • Breng de zalm op smaak met peper, zout en de rasp van de andere helft van de citroen. Besmeer met de kruidenroomkaas.
  • Verdeel de spinazie over de zalm en bestrooi weer met 1 el paneermeel. Dek de zalm en croûte nu af met de andere helft van het bladerdeeg. Druk de randen goed op elkaar en snijdt eventueel overtollig deeg weg.
  • Maak aan de bovenkant een paar inkepingen in het deeg en bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.
  • Bak de Zalm Wellington in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Opmerkingen

  • Zie de tips boven het recept. De zalm kun je een dag later nog eens opwarmen in de oven als je een restje over hebt.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Zalm Wellington recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter