Deze kersen taartvulling of kersen vlaaivulling is lekker veelzijdig en zo gemaakt. Gebruik het als topping of vulling van taart, op pannenkoeken of in de yoghurt. Uit dit recept haal je ruim voldoende topping voor een taart.
Ontpit de kersen en doe ze samen met het water/kersensap en de suiker in een pannetje.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe zowel het merg als het vanillestokje in de pan en breng dit mengsel langzaam aan de kook.
Doe ondertussen de maizena in een kopje en voeg het citroensap toe. Roer er ook wat van het warme kersenvocht uit de pan door en roer tot een glad papje.
Voeg het maizenapapje toe aan de kersen in de pan en laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Je zult zien dat het mengsel een beetje dikker wordt en begint te geleren. Na het afkoelen zal de gelei nog wat dikker worden.
Schep de kersen taartvulling in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar het mengsel in de koelkast.
Notities
Met dit recept maak je een ruime hoeveelheid vlaaivulling dus wellicht maak je niet alles meteen op. Je kunt de vulling gelukkig prima minimaal twee weken bewaren in de koelkast, het is ook lekker als topping op yoghurt of pannenkoeken. Je kunt het ook goed invriezen voor later. Je kunt ook diepvries-kersen gebruiken voor dit recept, of zelfs kersen uit blik. Zorg wel dat de kersen eerst ontdooid zijn, anders krijg je verhoudingsgewijs teveel vocht in het recept en wordt de gelei dunner (of voeg wat extra maizena toe om dat weer op te lossen).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.