zoet

Zelf kersen taartvulling maken

Kersen taartvulling

Je kent ‘m wel toch, de klassieke mon chou taart met zo’n laag kersen uit blik erop? Zo lekker… Zo’n blik kersen vlaaivulling heb je natuurlijk zo gekocht, maar je kunt ook zelf kersen taartvulling maken. Helemaal niet moeilijk en superlekker! Met dit recept maak je een flinke pot waarmee je – uiteraard – een taart kunt toppen of vullen, maar je kunt er nog veel meer mee doen.

Kersen vlaaivulling, topping voor taart…

Deze zelfgemaakte kersen taartvulling is lekker veelzijdig. Gebruik het bijvoorbeeld:

  • Als topping voor Mon Chou taart
  • Als vulling voor een suikerschelp. Lekker met slagroom en geschaafde chocolade
  • Als topping op pannenkoeken
  • Als vulling van zo’n Amerikaanse ‘pie’
  • Of gewoon door de yoghurt of kwark

Zelf kersen taartvulling maken

0 from 0 votes
Course: ZoetCuisine: TaartDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

12

personen (1 grote taart)
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

63

kcal

Deze kersen taartvulling of kersen vlaaivulling is lekker veelzijdig en zo gemaakt. Gebruik het als topping of vulling van taart, op pannenkoeken of in de yoghurt. Uit dit recept haal je ruim voldoende topping voor een taart.

Ingrediënten

  • 500 gr kersen (nog niet ontpit)

  • 125 ml water of kersensap als je dat hebt

  • 100 gr suiker

  • 1 vanillestokje

  • 0,5 citroen (alleen het sap)

  • 2,5 el maizena

Bereiding

  • Ontpit de kersen en doe ze samen met het water/kersensap en de suiker in een pannetje.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe zowel het merg als het vanillestokje in de pan en breng dit mengsel langzaam aan de kook.
  • Doe ondertussen de maizena in een kopje en voeg het citroensap toe. Roer er ook wat van het warme kersenvocht uit de pan door en roer tot een glad papje.
  • Voeg het maizenapapje toe aan de kersen in de pan en laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten zachtjes doorkoken. Je zult zien dat het mengsel een beetje dikker wordt en begint te geleren. Na het afkoelen zal de gelei nog wat dikker worden.
  • Schep de kersen taartvulling in een schone pot en laat afkoelen. Bewaar het mengsel in de koelkast.

Opmerkingen

  • Met dit recept maak je een ruime hoeveelheid vlaaivulling dus wellicht maak je niet alles meteen op. Je kunt de vulling gelukkig prima minimaal twee weken bewaren in de koelkast, en je kunt het ook goed invriezen voor later.
  • Je kunt ook diepvries-kersen gebruiken voor dit recept, of zelfs kersen uit blik. Zorg wel dat de kersen eerst ontdooid zijn, anders krijg je verhoudingsgewijs teveel vocht in het recept en wordt de gelei dunner. (of voeg wat extra maizena toe om dat weer op te lossen)

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten