Je kent ‘m wel toch, de klassieke mon chou taart met zo’n laag kersen uit blik erop? Zo lekker… Zo’n blik kersen vlaaivulling heb je natuurlijk zo gekocht, maar je kunt ook zelf kersen taartvulling maken. Helemaal niet moeilijk en superlekker! Met dit recept maak je een flinke pot waarmee je – uiteraard – een taart kunt toppen of vullen, maar je kunt er nog veel meer mee doen.
Kersen vlaaivulling, topping voor taart…
Deze zelfgemaakte kersen taartvulling is lekker veelzijdig. Gebruik het bijvoorbeeld:
- Als topping voor Mon Chou taart
- Als vulling voor een suikerschelp. Lekker met slagroom en geschaafde chocolade
- Als topping op pannenkoeken
- Als vulling van zo’n Amerikaanse ‘pie’
- Of gewoon een schepje door de yoghurt of kwark
Kersen taartvulling bewaren
Heb je een portie kersen taartvulling gemaakt? Dan kun je dit prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Doordat het relatief veel suiker bevat, kun je het goed bewaren. Doe de kersenvlaaivulling in een schoon bakje en bewaar het in de koelkast. Dan blijft het zeker een paar dagen goed en waarschijnlijk nog wel langer. Bij mij is het altijd vrij snel op, haha!
Meer recepten met kersen
Als je fan bent van dit heerlijke zomerfruit, vind je deze kersenflappen vast ook heel lekker. En deze kersenlimonade is ook een aanrader!
Goed, hier komt het recept voor kersen vlaaivulling:


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties