Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin. Blijf erbij en schud regelmatig om, want ze verbranden snel! Laat de pijnboompitten helemaal afkoelen en doe in een maatbeker of in je keukenmachine.
Rasp de parmezaan boven de kom en doe de basilicumblaadjes erbij. Je kunt trouwens ook de steeltjes van de basilicum gewoon toevoegen. Gebruik je knoflook in de pesto? Hak deze dan fijn en doe deze ook in de mengkom.
Voeg de olijfolie toe en pureer alles tot een grove pesto. Vind je de pesto nog te dik? Roer er dan olijfolie door, net zoveel tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
Breng je zelfgemaakte pesto op smaak met peper en desgewenst wat zout.
Notities
Bewaar de pesto in een brandschoon potje in de koelkast, en zorg dat er een klein laagje olie over de pesto zit, dan is deze lang houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.