Menu
sausjes

Zelf pesto maken met parmezaan, basilicum en pijnboompitten

Zelf pesto maken

Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk. Natuurlijk is een potje uit de supermarkt zo gekocht, maar het kost je maar tien minuten om zelf pesto te maken. En dan is hij helemaal naar jouw smaak! Zelf maak ik trouwens meestal mijn pesto zonder knoflook. Ik ben niet dol op rauwe knoflook en vind het vaak een beetje overheersend van smaak. Als ik pesto maak voor bij warme gerechten doe ik er meestal wel knoflook bij, maar in dit geval geef ik je een basis recept voor pesto zonder knoflook. Indien gewenst kun je er altijd nog een teentje bijdoen!

Zelf pesto maken

Ok, zelf pesto maken is dus echt een eitje! Maar waar serveer je het dan bij? Ik geef je graag een paar tips voor lekkere recepten om je zelfgemaakte pesto bij te serveren! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Goed, laten we doorgaan naar het recept voor pesto!

Zelf pesto maken met parmezaan, basilicum en pijnboompitten

0 from 0 votes
Course: SausCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

99

kcal

Zelf pesto maken is erg makkelijk en het is lekker bij ontzettend veel gerechten.

Ingrediënten

  • 25 gr pijnboompitten

  • 25 gr Parmezaanse kaas

  • 20 gr verse basilicum

  • 6 el olijfolie + extra

  • 1 teen knoflook (optioneel)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin. Blijf erbij en schud regelmatig om, want ze verbranden snel! Laat de pijnboompitten helemaal afkoelen en doe in een maatbeker of in je keukenmachine.
  • Rasp de parmezaan boven de kom en doe de basilicumblaadjes erbij. Je kunt trouwens ook de steeltjes van de basilicum gewoon toevoegen. Gebruik je knoflook in de pesto? Hak deze dan fijn en doe deze ook in de mengkom.
  • Voeg de olijfolie toe en pureer alles tot een grove pesto. Vind je de pesto nog te dik? Roer er dan olijfolie door, net zoveel tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Breng je zelfgemaakte pesto op smaak met peper en desgewenst wat zout.

Opmerkingen

  • Bewaar de pesto in een brandschoon potje in de koelkast, en zorg dat er een klein laagje olie over de pesto zit, dan is deze lang houdbaar.
Recept pesto

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter