Menu
sausjes

Zelf pesto maken met parmezaan, basilicum en pijnboompitten

Zelf pesto maken

Zelf pesto maken is helemaal niet moeilijk. Natuurlijk is een potje uit de supermarkt zo gekocht, maar het kost je maar tien minuten om zelf pesto te maken. En dan is hij helemaal naar jouw smaak! Altijd fijn om een potje van dit heerlijke groene smeersel in de koelkast te hebben staan!

Pesto recept zonder knoflook

Zelf maak ik trouwens meestal mijn pesto zonder knoflook. Ik ben niet dol op rauwe knoflook en vind het vaak een beetje overheersend van smaak. Als ik pesto maak voor bij warme gerechten doe ik er meestal wel knoflook bij, maar in dit geval geef ik je een basis recept voor pesto zonder knoflook. Indien gewenst kun je er altijd nog een teentje bij doen!

Zelf pesto maken

Ok, zelf pesto maken is dus echt een eitje! Maar waar serveer je het dan bij? Ik geef je graag een paar tips voor lekkere recepten om je zelfgemaakte pesto bij te serveren! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Hoe lang is zelfgemaakte pesto houdbaar?

Bij het zelf pesto maken zijn twee dingen erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het lang houdbaar blijft:

  • Zorg voor een brandschoon potje om de saus in te bewaren. Kook het potje een paar minuten uit, dan weet je zeker dat hij helemaal schoon is.
  • Zorg dat de saus is afgedekt met een laagje olie, zo krijgt de pesto eigenlijk geen kans om te bederven.

Goed, laten we doorgaan naar het recept voor pesto!

Zelf pesto maken met parmezaan, basilicum en pijnboompitten

5 from 2 stemmen
Gang: SausKeuken: ItaliaansNiveau: Eenvoudig
Voor ca

10

porties
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorie├źn

99

kcal

Zelf pesto maken is erg makkelijk en het is lekker bij ontzettend veel gerechten.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingredi├źnten

  • 25 gr 25 pijnboompitten

  • 25 gr 25 Parmezaanse kaas

  • 20 gr 20 verse basilicum

  • 6 el 6 olijfolie + extra

  • 1 teen 1 knoflook (optioneel)

Bereiding

  • Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin. Blijf erbij en schud regelmatig om, want ze verbranden snel! Laat de pijnboompitten helemaal afkoelen en doe in een maatbeker of in je keukenmachine.
  • Rasp de parmezaan boven de kom en doe de basilicumblaadjes erbij. Je kunt trouwens ook de steeltjes van de basilicum gewoon toevoegen. Gebruik je knoflook in de pesto? Hak deze dan fijn en doe deze ook in de mengkom.
  • Voeg de olijfolie toe en pureer alles tot een grove pesto. Vind je de pesto nog te dik? Roer er dan olijfolie door, net zoveel tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Breng je zelfgemaakte pesto op smaak met peper en desgewenst wat zout.

Opmerkingen

  • Bewaar de pesto in een brandschoon potje in de koelkast, en zorg dat er een klein laagje olie over de pesto zit, dan is deze lang houdbaar.
Recept pesto

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter