Een lekker tussendoortje en weer eens iets anders dan het bekende bananenbrood: zoete aardappelbrood. Lekker op smaak gebracht met kaneel of koekkruiden.
Prik de zoete aardappel op een paar plaatsen in met een vork en pof deze in ongeveer vijf minuten gaar in de magnetron op de hoogste stand. Keer de aardappel halverwege even om. Prik er nogmaals in met een vork om te voelen of de aardappel zacht is geworden. Zo niet, pof hem dan nog wat langer. Laat iets afkoelen.
Vet ondertussen een cakevorm in met boter of zonnebloemolie.
Meng de eieren met de suiker en de olie tot een glad mengsel.
Voeg de bloem, het bakpoeder, de kaneel, een snufje zout en de karnemelk door het mengsel.
Halveer de zoete aardappel en schep beide helften leeg. Schep de zoete aardappel door het deeg met behulp van een spatel en giet het beslag in de cakevorm.
Bestrooi de cake met havermout en bak ca 50 minuten op 175 graden. Laat het zoete aardappelbrood een kwartiertje afkoelen in de vorm voordat je hem eruit stort.
Notities
Het zoete aardappelbrood blijft een dag of twee lekker vers. Vries daarom het liefste meteen het stuk dat je niet snel gaat opeten, in.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.