Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeiensaus
Zelf aardbeiensaus maken is echt héél makkelijk, en zoveel lekkerder dan uit een flesje!
4.50
van
6
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
10
minuten
minuten
Servings:
8
porties
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
koksmes
▢
kookpan
▢
staafmixer
▢
weckflesje
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
250
gr
aardbeien
▢
0,5
citroen
▢
1
tl
vanille-extract
▢
85
gr
poedersuiker
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Snijd de aardbeien in kwarten, en doe ze met het sap van de halve citroen, het vanille-extract en de poedersuiker in een pannetje.
▢
Breng het mengsel aan de kook en haal het van het vuur af.
▢
Pureer het geheel nu met een staafmixer, of druk het door een fijne zeef.
▢
Laat de aardbeiensaus helemaal afkoelen voor gebruik. Laat hem eerst op kamertemperatuur komen, en laat hem dan helemaal afkoelen in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
54
kcal
|
Koolhydraten:
14
g
|
Eiwitten:
0.3
g
|
Vetten:
0.1
g
|
Zout:
1
mg
|
Vezels:
1
g
|
Suiker:
12
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.