Menu
zoet

Aardbeiensaus

aardbeiensaus

Zelf aardbeiensaus maken is echt héél makkelijk, en zoveel lekkerder dan uit een flesje! Probeer het maar met dit makkelijke recept voor aardbeiensaus.

Dessertsaus met aardbeien

In het schap met dessertsaus vind je standaard flesjes chocoladesaus en aardbeiensaus. Natuurlijk is het makkelijk om zo’n flesje te kopen, maar zelf aardbeiensaus maken is zó makkelijk, dat het eigenlijk niet de moeite is om het te kopen. Bovendien is de smaak natuurlijk veel beter dan die uit een flesje!

Aardbeiensaus maken

zelf aardbeiensaus maken

Voor dit recept heb je maar vier ingrediënten nodig en een paar minuutjes van je tijd. Het enige wat je hoeft de doen is alle ingrediënten even aan de kook brengen, ze pureren en vervolgens af laten koelen. Een kind kan de was doen!

De dessertsaus met aardbeien is heerlijk zoet en je kunt hem bij heel veel gerechten serveren. Denk bijvoorbeeld aan:

Kortom: dat flesje aardbeiensaus komt echt wel op!

Bewaren

Eenmaal gemaakt blijft de saus best wel even goed in de koelkast. Er gaat natuurlijk redelijk wat suiker in, wat een goed conserveringsmiddel is. Ik heb de saus zelf een week bewaard in de koelkast, in een brandschone fles. Ook na een week smaakte de saus nog prima.

Ik vind het zelf handig om de saus te bewaren in een flesje zoals op de foto. Deze flesjes kun je bij verschillende winkels kopen (je ziet ze ook vaak in de kringloopwinkel). Of koop ze online via deze site.

Aardbeiensaus
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Aardbeiensaus

0 from 0 stemmen
Gang: SauzenKeuken: ZoetNiveau: Eenvoudig
Voor ca

8

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

2

minutes
Calorieën

kcal

Zelf aardbeiensaus maken is echt héél makkelijk, en zoveel lekkerder dan uit een flesje!

Ingrediënten

  • 250 gr aardbeien

  • 0,5 citroen

  • 1 tl vanille-extract

  • 85 gr poedersuiker

Bereiding

  • Snijd de aardbeien in kwarten, en doe ze met het sap van de halve citroen, het vanille-extract en de poedersuiker in een pannetje.
  • Breng het mengsel aan de kook en haal het van het vuur af.
  • Pureer het geheel nu met een staafmixer, of druk het door een fijne zeef.
  • Laat de aardbeiensaus helemaal afkoelen voor gebruik. Laat hem eerst op kamertemperatuur komen, en laat hem dan helemaal afkoelen in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

aardbeiensaus recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter