Wat een zalige taart! Deze appel-cheesecake bestaat uit vier heerlijke lagen: een bodem met daarop een laag cheesecake, kaneelappeltjes en een kruimelige topping. Zo lekker...
Verwam de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm van 30x20 cm in met boter.
Begin met de bodem. Meng de bloem met de bruine suiker en voeg de boter in stukjes toe. Kneed tot een deeg en beleg de bakvorm ermee. Zet de bodem 15 minuten in de oven tot deze begint te kleuren.
Meng ondertussen de mon chou met de suiker glad met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg het vanille-extract toe en mix nog een keer goed door.
Snijd de appels in kleine stukjes en meng goed met de kaneel en de kardemom. Giet het cheesecake mengsel over de bodem en verdeel de appelstukjes over de cheesecake-laag.
Doe voor de crumbletopping alle ingrediënten in een kom en wrijf het deeg tussen je vingers tot je een mooi kruimelig mengsel hebt. Verdeel de topping over de cheesecake en bak de taart 40-45 minuten.
Het kan zijn dat het midden van de appel cheesecake nog een beetje 'wiebelig' is maar dat komt goed als hij is afgekoeld!
Notities
Uit deze taart haal je veel stukken. Heb je teveel over? Geen probleem, je kunt de stukken taart prima invriezen.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.