zoet

Appel cheesecake met crumbletopping

Appel cheesecake met crumbletopping

Als je wint, heb je vrienden, maar als je een weddenschap verliest ook! Ik had een weddenschap afgesloten met twee collega’s. De inzet? Een zelfgebakken taart! Ik verloor de weddenschap glansrijk en liet ze een taart recept kiezen die al op mijn blog stond. Het werd deze appel cheesecake met crumbletopping en dat vond ik niet vervelend ;-)

Deze appel cheesecake is namelijk echt waanzinnig lekker! Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik mee deed aan een Foodblogevent. Bij een Foodblogevent kook je naar aanleiding van een bepaald thema. De winnaar van het event bedenkt weer een nieuw thema voor de volgende maand en zo gaat het verder. Helaas bestaat het Foodblogevent al een hele tijd niet meer, jammer! Anyway, destijds was het thema ‘schaamteloos genieten’ en believe me, dat doe je echt wel met deze appel cheesecake!

Toen manlief deze taart proefde merkte hij op dat deze wel erg lekker was. En toen hij uit zichzelf er later op de dag nog een keer over begon wist ik: dit recept is goud. Want als er iemand echt niets om taart geeft, is het le husband.

Wat je kunt verwachten van dit recept? Cheesecake. Daarmee zou je al meteen overtuigd moeten zijn. Nog niet? Denk er dan ook nog even fris-zoete stukjes appel bij, en een crumbletopping van bloem, boter, suiker en crunchy havermout. Heb je ‘m nu? Mooi zo, aan het bakken dan!

Recept appel cheesecake

(voor ca 20 stukjes)

Bodem:

  • 260 gr bloem
  • 100 gr bruine suiker
  • 240 gr roomboter

Cheesecake laag:

  • 700 gr mon chou
  • 150 gr kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • 2 tl vanille-extract

Appel-laagje:

  • 3 friszure appels, bv Granny Smith
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kardemom

Crumbletopping:

  • 200 gr bruine suiker
  • 130 gr bloem
  • 45 gr havermoutvlokken
  • 120 gr boter

Extra nodig: bakvorm van 20×30 cm, mixer.

Zo maak je de appel crumble cheesecake

  • Verwam de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakvorm in met boter.
  • Begin met de bodem. Meng de bloem met de bruine suiker en voeg de boter in stukjes toe. Kneed tot een deeg en beleg de bakvorm ermee. Zet de bodem 15 minuten in de oven tot deze begint te kleuren.
  • Meng de mon chou met de suiker glad met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg het vanille-extract toe en mix nog een keer goed door. Giet het cheesecake mengsel over de bodem.
  • Snijd de appels in kleine stukjes en meng goed met de kaneel en de kardemom. Verdeel over de cheesecake-laag.
  • Doe voor de crumbletopping alle ingrediënten in een kom en wrijf het deeg tussen je vingers tot je een mooi kruimelig mengsel hebt. Verdeel de topping over de cheesecake en bak de taart 40-45 minuten.
  • Het kan zijn dat het midden van de appel cheesecake nog een beetje ‘wiebelig’ is maar dat komt goed als hij is afgekoeld!

Het originele recept van deze appel cheesecake met crumbletopping komt trouwens van dit blog, ik heb het recept wat aangepast naar eigen smaak.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Lianne

    Oh, ik een no-bake variant hiervan gemaakt. Als deze net zo lekker is, is die heel goed! :)

    25 oktober 2017 at 09:39
  • Reply Eef

    Wauw! Deze lijkt me lekker! Deze ga ik zeker even onthouden, YUM

    30 augustus 2015 at 16:55
  • Reactie achterlaten