zoet

Appel cheesecake met crumbletopping

Appel cheesecake met crumbletopping

Als je wint, heb je vrienden, maar als je een weddenschap verliest ook! Ik had een weddenschap afgesloten met twee collega’s. De inzet? Een zelfgebakken taart! Ik verloor de weddenschap glansrijk en liet ze een taart recept kiezen die al op mijn blog stond. Het werd deze appel cheesecake met crumbletopping en dat vond ik niet vervelend ;-)

Schaamteloos genieten

Deze appel cheesecake is namelijk echt waanzinnig lekker! Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik mee deed aan een Foodblogevent. Bij een Foodblogevent kook je naar aanleiding van een bepaald thema. De winnaar van het event bedenkt weer een nieuw thema voor de volgende maand en zo gaat het verder. Helaas bestaat het Foodblogevent al een hele tijd niet meer, jammer! Anyway, destijds was het thema ‘schaamteloos genieten’ en believe me, dat doe je echt wel met deze appel cheesecake!

Toen manlief deze taart proefde merkte hij op dat deze wel erg lekker was. En toen hij uit zichzelf er later op de dag nog een keer over begon wist ik: dit recept is goud. Want als er iemand echt niets om taart geeft, is hij het wel!

Cheesecake met appel en crumble

Wat je kunt verwachten van dit recept? Cheesecake. Daarmee zou je al meteen overtuigd moeten zijn. Nog niet? Denk er dan ook nog even fris-zoete stukjes appel bij, en een crumbletopping van bloem, boter, suiker en crunchy havermout. Heb je ‘m nu? Mooi zo, aan het bakken dan!

Het originele recept van deze appel cheesecake met crumbletopping komt trouwens van dit blog, ik heb het recept wat aangepast naar eigen smaak.

Appel cheesecake met crumbletopping

0 from 0 votes
Course: TaartCuisine: ZoetDifficulty: Gemiddeld
Voor ca

20

stukjes
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

1

hour 
Calorieën

417

kcal

Wat een zalige taart! Deze appel-cheesecake bestaat uit vier heerlijke lagen: een bodem met daarop een laag cheesecake, kaneelappeltjes en een kruimelige topping. Zo lekker…

Ingrediënten

  • Voor de bodem
  • 150 gr bloem

  • 100 gr bruine suiker

  • 240 gr boter

  • Voor de cheesecake-laag
  • 700 gr mon chou

  • 150 gr kristalsuiker

  • 3 grote eieren

  • 2 tl vanille-extract

  • Voor de appel-laag
  • 3 friszure appels, bv Granny Smith

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl kardemom

  • Voor de crumble-topping
  • 200 gr bruine suiker

  • 130 gr bloem

  • 45 gr havermoutvlokken

  • 120 gr boter

Bereiding APPEL CRUMBLE CHEESECAKE

  • Verwam de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm van 30×20 cm in met boter.
  • Begin met de bodem. Meng de bloem met de bruine suiker en voeg de boter in stukjes toe. Kneed tot een deeg en beleg de bakvorm ermee. Zet de bodem 15 minuten in de oven tot deze begint te kleuren.
  • Meng ondertussen de mon chou met de suiker glad met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg het vanille-extract toe en mix nog een keer goed door.
  • Snijd de appels in kleine stukjes en meng goed met de kaneel en de kardemom. Giet het cheesecake mengsel over de bodem en verdeel de appelstukjes over de cheesecake-laag.
  • Doe voor de crumbletopping alle ingrediënten in een kom en wrijf het deeg tussen je vingers tot je een mooi kruimelig mengsel hebt. Verdeel de topping over de cheesecake en bak de taart 40-45 minuten.
  • Het kan zijn dat het midden van de appel cheesecake nog een beetje ‘wiebelig’ is maar dat komt goed als hij is afgekoeld!

Opmerkingen

  • Uit deze taart haal je veel stukken. Heb je teveel over? Geen probleem, je kunt de stukken taart prima invriezen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Lianne

    Oh, ik een no-bake variant hiervan gemaakt. Als deze net zo lekker is, is die heel goed! :)

    25 oktober 2017 at 09:39
  • Reply Eef

    Wauw! Deze lijkt me lekker! Deze ga ik zeker even onthouden, YUM

    30 augustus 2015 at 16:55
  • Reactie achterlaten