Als je wint, heb je vrienden, maar als je een weddenschap verliest ook! Ik had een weddenschap afgesloten met twee collega’s. De inzet? Een zelfgebakken taart! Ik verloor de weddenschap glansrijk en liet ze een taart recept kiezen die al op mijn blog stond. Het werd deze appel cheesecake met crumbletopping en dat vond ik niet vervelend ;-)
Schaamteloos genieten
Deze appel cheesecake is namelijk echt waanzinnig lekker! Ik maakte ‘m voor het eerst toen ik mee deed aan een Foodblogevent. Bij een Foodblogevent kook je naar aanleiding van een bepaald thema. De winnaar van het event bedenkt weer een nieuw thema voor de volgende maand en zo gaat het verder.
Helaas bestaat het Foodblogevent al een hele tijd niet meer, jammer! Anyway, destijds was het thema ‘schaamteloos genieten’ en believe me, dat doe je echt wel met deze appel cheesecake!
Toen manlief deze taart proefde merkte hij op dat deze wel erg lekker was. En toen hij uit zichzelf er later op de dag nog een keer over begon wist ik: dit recept is goud. Want als er iemand echt niets om taart geeft, is hij het wel!
Cheesecake met appel en crumble
Wat je kunt verwachten van dit recept? Cheesecake. Daarmee zou je al meteen overtuigd moeten zijn. Nog niet? Denk er dan ook nog even fris-zoete stukjes appel bij, en een crumbletopping van bloem, boter, suiker en crunchy havermout. Heb je ‘m nu? Mooi zo, aan het bakken dan!
Het originele recept van deze appel cheesecake met crumbletopping komt trouwens van dit blog, ik heb het recept wat aangepast naar eigen smaak.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Lianne
25 oktober 2017 at 09:39Oh, ik een no-bake variant hiervan gemaakt. Als deze net zo lekker is, is die heel goed! :)
Eef
30 augustus 2015 at 16:55Wauw! Deze lijkt me lekker! Deze ga ik zeker even onthouden, YUM