Doe het amandelspijs in een kom en voeg de rozijnen en speculaaskruiden toe. Kneed dit goed door elkaar en vorm vier worstjes van het mengsel. Houd deze apart.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor. Als je die niet hebt, kun je het ook doen met een mesje. Dat is iets meer gepriegel maar lukt wel.
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakken deeg iets ontdooien terwijl je verder gaat met het recept.
Vul de uitgeholde appels met het spijsmengsel.
Pak nu steeds een vel bladerdeeg en rek dit aan alle kanten een beetje uit, doe dit wel voorzichtig. Pak nu de appels in met het bladerdeeg. Ik maakte aan de bovenkant een soort 'knapzakje'. Dat ziet er leuk uit, maar pas wel op dat het deeg overal ongeveer even dik blijft, anders wordt het niet gelijkmatig gaar.
Zet de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en besmeer de appelbollen ermee.
Bestrooi de bollen met een beetje suiker en een snufje speculaaskruiden, en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.