Menu
zoet

Appelbollen met spijs en rozijnen

Appelbollen met spijs en rozijnen

Appelbollen met spijs en rozijnen: heerlijk als toetje of tussendoor. Warm uit de oven smaken deze met spijs gevulde appelbollen het allerlekkerste, dus eet ze meteen na het bakken op! Wel eventjes laten afkoelen, want als je wel eens fruit uit de oven hebt gegeten, weet je dat dit gloeiend heet wordt!

Appelboor

Voor het maken van dit appelbollen recept is een appelboor heel handig. Die kun je kopen via deze link. Je kunt het ook maken door de appels uit te hollen met behulp van een mesje. Dat is iets minder makkelijk, maar lukt ook.

Gevulde appels met spijs

Tip: bij deze appelbollen smaakt een beetje warme vanillesaus heel erg lekker. Ook wat lobbige slagroom is er heerlijk bij. Of een bolletje ijs!

Appelbollen met spijs en rozijnen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Appelbollen met spijs en rozijnen

0 from 0 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: FruitNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorie├źn

402

kcal

Een lekker toetje of lekkers bij de thee: appelbollen met spijs en rozijnen

Ingredi├źnten

  • 4 appels

  • 150 gr amandelspijs

  • 30 gr (blauwe) rozijnen

  • 1 tl speculaaskruiden + extra

  • 4 plakken bladerdeeg

  • 1 ei

  • suiker

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe het amandelspijs in een kom en voeg de rozijnen en speculaaskruiden toe. Kneed dit goed door elkaar en vorm vier worstjes van het mengsel. Houd deze apart.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor (die kun je hier kopen). Als je die niet hebt, kun je het ook doen met een mesje. Dat is iets meer gepriegel maar lukt wel.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakken deeg iets ontdooien terwijl je verder gaat met het recept.
  • Vul de uitgeholde appels met het spijsmengsel.
  • Pak nu steeds een vel bladerdeeg en rek dit aan alle kanten een beetje uit, doe dit wel voorzichtig. Pak nu de appels in met het bladerdeeg. Ik maakte aan de bovenkant een soort ‘knapzakje’. Dat ziet er leuk uit, maar pas wel op dat het deeg overal ongeveer even dik blijft, anders wordt het niet gelijkmatig gaar.
  • Zet de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en besmeer de appelbollen ermee.
  • Bestrooi de bollen met een beetje suiker en een snufje speculaaskruiden, en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Appelbollen recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter