Appelbollen met spijs en rozijnen: heerlijk als toetje of tussendoor. Warm uit de oven smaken deze met spijs gevulde appelbollen het allerlekkerste, dus eet ze meteen na het bakken op! Wel eventjes laten afkoelen, want als je wel eens fruit uit de oven hebt gegeten, weet je dat dit gloeiend heet wordt!
Appelboor
Voor het maken van dit appelbollen recept is een appelboor heel handig. Die kun je kopen via deze link. Je kunt het ook maken door de appels uit te hollen met behulp van een mesje. Dat is iets minder makkelijk, maar lukt ook.
Gevulde appels met spijs
Tip: bij deze appelbollen smaakt een beetje warme vanillesaus heel erg lekker. Ook wat lobbige slagroom is er heerlijk bij. Of een bolletje ijs!
Ook zonder één van deze extra’s smaken ze al heerlijk trouwens hoor, maar deze suggesties maken het nóg feestelijker.


Appelbollen met spijs en rozijnen
Ingrediënten
- 4 appels
- 150 gr amandelspijs
- 30 gr (blauwe) rozijnen
- 1 tl speculaaskruiden + extra
- 4 plakken bladerdeeg
- 1 ei
- suiker
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het amandelspijs in een kom en voeg de rozijnen en speculaaskruiden toe. Kneed dit goed door elkaar en vorm vier worstjes van het mengsel. Houd deze apart.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis met behulp van een appelboor (). Als je die niet hebt, kun je het ook doen met een mesje. Dat is iets meer gepriegel maar lukt wel.
- Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakken deeg iets ontdooien terwijl je verder gaat met het recept.
- Vul de uitgeholde appels met het spijsmengsel.
- Pak nu steeds een vel bladerdeeg en rek dit aan alle kanten een beetje uit, doe dit wel voorzichtig. Pak nu de appels in met het bladerdeeg. Ik maakte aan de bovenkant een soort ‘knapzakje’. Dat ziet er leuk uit, maar pas wel op dat het deeg overal ongeveer even dik blijft, anders wordt het niet gelijkmatig gaar.
- Zet de appelbollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en besmeer de appelbollen ermee.
- Bestrooi de bollen met een beetje suiker en een snufje speculaaskruiden, en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden

Nog geen reacties