Zelf het beroemde Cherry Garcia ijs van Ben and Jerry's maken? Dat is helemaal niet moeilijk. Je kunt het ijs zelf maken, of kies voor kant en klaar ijs dat je mengt met stukjes kers en chocolade.
100grkersen (vers of diepvries, gebruik als je verse kersen gebruikt 1,5 keer het gewicht)
100grpure chocolade (geraspt of in kleine stukjes gehakt)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Was en ontpit de kersen, en snijd ze in kwarten. Schaaf de chocolade of hak deze fijn.
Als je zelf het ijs wilt maken: klop de slagroom lobbig met de gecondenseerde melk en het vanille-extract. Het is het makkelijkste om dit met de mixer te doen. Blijf kloppen tot er zachte pieken beginnen te ontstaan.
Gebruik je kant en klaar ijs? Laat dit dan iets zacht worden.
Spatel voorzichtig de kersen en chocolade door het ijs en giet het mengsel in een afsluitbare bak. Zet de bak minimaal 6 uur (maar een nacht mag ook) in de vriezer). Roer het ijs elke twee uur goed door, zo krijg je minder ijskristallen. Laat het ijs iets zachter worden voor je het serveert.
Notities
Je kunt ook 750 ml vanille-ijs of kersenijs gebruiken in plaats van slagroom, extract en gecondenseerde melk.Het ijs is in de vriezer enkele maanden houdbaar. Tip: je kunt ook een scheutje (ca 50 ml) kersenlikeur door het ijs roeren, dan blijft het wat zachter door de alcohol.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.