desserts

Cherry Garcia ijs zelf maken

Cherry Garcia ijs

Is er lekkerder ijs dan dat van Ben & Jerry’s? Oké, Italiaans ijs blijft misschien wel het allerlekkerste ijs, maar van de ijsjes die je in de supermarkt kunt kopen, is Ben&Jerry’s toch wel favoriet hier! Op dit blog kun je al een recept vinden voor hun bekende Chocolate chip cookie dough vinden, en nu is de Cherry Garcia variant aan de beurt.

Ben & Jerry’s Cherry Garcia ijs

Het Cherry Garcia ijs van Ben & Jerry’s bestaat al sinds 1987! Dit ijs is dus net zo oud als ikzelf… Het behoort tot de best verkopende smaken van Ben & Jerry’s en dat is natuurlijk niet zo gek. Het Cherry Garcia ijs bestaat namelijk uit lekker roomijs met stukjes kers en chocolade. Kersen & chocolade zijn een perfecte combinatie, dus als je die combineert in een lekker ijsje… Ben & Jerry’s gebruikt trouwens tegenwoordig kersenijs om dit ijsje te maken, maar de originele versie werd gemaakt van vanille-ijs, wat ook wordt gebruikt in dit recept.

Zelf ijs maken, of gebruik kant en klaar ijs

Voor dit recept voor Cherry Garcia ijs kun je er natuurlijk voor kiezen om zelf het ijs te maken. Je hebt hier geen ijsmachine voor nodig. Je kunt het jezelf natuurlijk ook makkelijk maken en een bak ijs uit de supermarkt gebruiken.

Cherry Garcia ijs zelf maken

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: IJsDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

8

bolletjes
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

298

kcal
Opstijven

6

uur

Zelf het beroemde Cherry Garcia ijs van Ben & Jerry’s maken? Dat is helemaal niet moeilijk. Je kunt het ijs zelf maken, of kies voor kant en klaar ijs dat je mengt met stukjes kers en chocolade.

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom

  • 1 tl vanille-extract

  • 200 ml gecondenseerde melk (je kunt ook 750 ml vanille-ijs of kersenijs gebruiken in plaats van slagroom, extract en gecondenseerde melk)

  • 100 gr kersen (vers of diepvries, gebruik als je verse kersen gebruikt 1,5 keer het gewicht)

  • 100 gr pure chocolade (geraspt of in kleine stukjes gehakt)

Bereiding

  • Was en ontpit de kersen, en snijd ze in kwarten. Schaaf de chocolade of hak deze fijn.
  • Als je zelf het ijs wilt maken: klop de slagroom lobbig met de gecondenseerde melk en het vanille-extract. Het is het makkelijkste om dit met de mixer te doen. Blijf kloppen tot er zachte pieken beginnen te ontstaan.
  • Gebruik je kant en klaar ijs? Laat dit dan iets zacht worden.
  • Spatel voorzichtig de kersen en chocolade door het ijs en giet het mengsel in een afsluitbare bak. Zet de bak minimaal 6 uur (maar een nacht mag ook) in de vriezer). Roer het ijs elke twee uur goed door, zo krijg je minder ijskristallen. Laat het ijs iets zachter worden voor je het serveert.

Opmerkingen

  • Het ijs is in de vriezer enkele maanden houdbaar.
  • Tip: je kunt ook een scheutje (ca 50 ml) kersenlikeur door het ijs roeren, dan blijft het wat zachter door de alcohol.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten