Begin met het maken van de chia pudding. Roer het chiazaad en eventueel de maple syrup door de plantaardige melk. Zet minimaal een paar uur (een hele nacht kan ook) in de koelkast. Roer in het eerste kwartiertje bij voorkeur een paar keer door, zodat je zeker weet dat het goed wordt gemengd.
Doe voor de fruitpuree de frambozen, aardbeien, avocado, dadels en vanille in een keukenmachine of staafmixer en meng tot een gladde puree. Tip: in de frambozen zitten natuurlijk veel pitjes, als je die niet lekker vindt pureer dan eerst de frambozen en haal de frambozenpuree door een zeef om de pitjes eruit te filteren.
Doe de chia pudding in kommetjes (het liefste van glas) en verdeel de rood-fruitpuree over de kommetjes.
Garneer je ontbijt met vers fruit en een beetje kokosrasp.
Video
Notities
Je kunt ook 300 gr aardbeien of 300 gr frambozen gebruiken in plaats van een combinatie. Of vervang het rood fruit eens door een andere fruitsoort of combinatie van fruitsoorten. Je kunt voor dit recept zowel vers fruit als diepvriesfruit gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.