Deze chia pudding met aardbei en framboos topping is een heerlijk zoet en fris ontbijtje. De chiapudding maakt dit ontbijt goed vullend, en de romige topping van aardbei & framboos is echt superlekker… Dit is dankzij het gebruik van plantaardige melk trouwens een vegan ontbijt recept geworden!
Ontbijt met groente
Een ontbijt met groente? Maar dit is toch een ultiem fruitig ontbijtje? Klopt, maar er zit toch echt groente verstopt in dit ontbijt recept… Je ziet het niet én je proeft het niet, maar in de fruitpuree zit ook een avocado! Ondanks dat je ‘m niet proeft, heeft die avocado wel een toegevoegde waarde. Hij maakt de fruitpuree wat dikker en romiger.
Chia pudding
De structuur van chia pudding is wel even wennen. Zelf vind ik hem het lekkerste als hij niet te stijf is. Dat eet gewoon niet zo lekker vind ik. In de verhoudingen die ik in dit recept gebruik blijft de pudding nog wel roerbaar. Sowieso zorgt de fruitpuree ervoor dat je niet alleen maar een hap chiapudding binnenkrijgt.
Meer chia inspiratie
Ook lekker zijn deze chiapudding met mango & banaan, of deze variant met een smoothie-topping. Tip: maak gerust een extra portie van de pudding, je kunt het namelijk prima een dag of twee, drie bewaren in de koelkast. De fruitlaag zou ik wel bij voorkeur vers maken.
Kidsproof ontbijt recept
Omdat dit recept maar liefst drie ingrediënten bevat die onze dreumes niet lekker vindt (avocado, framboos & aardbei) en omdat hij de structuur van chiapudding ook nog niet zo goed kent, was ik even bang dat hij zijn kom linea recta aan de kant zou schuiven. Het tegendeel was echter waar, ik heb ‘m zelfs nog een extra portie gegeven want de kom was letterlijk binnen twee minuten leeg, haha! Ik heb inmiddels een leuke verzameling kidsproof recepten online staan, mocht je hier meer van willen zien.

Chia pudding met aardbei en framboos
Ingrediënten
Voor de chia pudding
- 250 ml plantaardige melk
- 3 el chiazaad
- 1 el maple syrup (als je van zoet houd, je kunt het ook weglaten)
Voor de rood fruit topping
- 150 gr aardbeien
- 150 gr frambozen
- 1 avocado
- 2 Medjool dadels
- 1 tl vanille-extract
Garnering
- vers rood fruit
- kokosrasp
Zo maak je het
- Begin met het maken van de chia pudding. Roer het chiazaad en eventueel de maple syrup door de plantaardige melk. Zet minimaal een paar uur (een hele nacht kan ook) in de koelkast. Roer in het eerste kwartiertje bij voorkeur een paar keer door, zodat je zeker weet dat het goed wordt gemengd.
- Doe voor de fruitpuree de frambozen, aardbeien, avocado, dadels en vanille in een keukenmachine of staafmixer en meng tot een gladde puree. Tip: in de frambozen zitten natuurlijk veel pitjes, als je die niet lekker vindt pureer dan eerst de frambozen en haal de frambozenpuree door een zeef om de pitjes eruit te filteren.
- Doe de chia pudding in kommetjes (het liefste van glas) en verdeel de rood-fruitpuree over de kommetjes.
- Garneer je ontbijt met vers fruit en een beetje kokosrasp.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties