Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter met de suiker met een mixder, tot er een romig mengsel ontstaat. Klop één voor één de eieren erdoor en voeg het vanille-extract toe.
Voeg nu onder voortdurend mixen het bier beetje bij beetje toe. Het mengsel gaat schiften maar geen zorgen, dit komt later weer goed!
Zeef de bloem, bakpoeder, cacao en zout boven een kom en spatel dit vlug beetje bij beetje door het bier-mengsel. Roer vooral niet te lang, als het nét gemengd is, is het goed.
Giet het chocoladebeslag in een ingevet cakeblik en bak de chocoladecake in ca 50 minuten gaar.
Laat de cake volledig afkoelen en maak ondertussen de frosting door de roomkaas in een kom te doen. Zeef de poedersuiker en cacao en meng deze door de roomkaas, tot je een egaal bruin mengsel hebt. Besmeer de cake ermee en garneer met chocoladehagels.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.