Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse pizza Caprese met pesto, tomaat en mozzarella
Een makkelijke plaatpizza met tomaat, mozzarella en pesto. Serveer er een groene salade bij.
5
van
2
stemmen
Print
Pinterest
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Servings:
3
personen
Author:
Sandra
Handig om te hebben
▢
koksmes
▢
bakpapier
1x
2x
3x
Ingrediënten
▢
1
kant en klare pizzabodem van bv Tante Fanny
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
1
flinke tl
pesto
▢
1
vleestomaat
▢
100
gr
cherrytomaten
▢
1
bol
mozzarella
▢
1
handje
geraspte kaas
▢
0,5
tl
pesto
▢
1
tl
olijfolie extra viergie
▢
3
plakken
rauwe ham
(laat weg voor een vegetarische versie)
▢
1
handje
basilicumblaadjes
▢
voor erbij: salade
Kookmodus
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
▢
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
▢
Meng de pesto door de tomatenpuree en besmeer de pizzabodem ermee.
▢
Snijd de vleestomaat in plakken en verwijder de pitjes. Dep goed droog met keukenpapier en beleg de pizza ermee.
▢
Halveer de cherrytomaatjes, verwijder de pitjes en verdeel deze ook over de pizza.
▢
Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de pizza. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza Caprese in 15-20 minuten gaar.
▢
Maak een dressing van de pesto en olijfolie en besprenkel de pizza ermee als deze uit de oven komt.
▢
Scheur de ham in stukken en verdeel deze met de basilicumblaadjes over de pizza Caprese.
Notities
Stuk pizza over? Eet het de volgende dag als lunch, warm of koud.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)
Calorieën:
731
kcal
|
Koolhydraten:
45
g
|
Eiwitten:
22
g
|
Vetten:
52
g
|
Zout:
775
mg
|
Vezels:
2
g
|
Suiker:
3
g
Deel dit recept met WhatsApp
Heb je dit recept gemaakt?
Laat dan een beoordeling achter
, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.