Menu
weekendgerechten / Hoofdgerechten

Italiaanse pizza Caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Pizza Caprese met tomaat, mozzarella, pesto en rauwe ham

Pizza, ik hou er zo van! Deze pizza Caprese is ook weer heerlijk. Een vrij simpele pizza met maar een paar ingrediënten: tomaat, pesto, mozzarella en basilicum. Ik deed er zelf ook nog wat rauwe ham op, maar dit kun je natuurlijk net zo makkelijk weglaten voor een vegetarische Caprese pizza. Dit is een simpel recept, maar daardoor is het wel belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt. Koop dus goede mozzarella & tomaten, dan is dit een heerlijk diner!

Caprese

De salade Caprese ken je vast wel: een heerlijke, simpele salade van tomaat, mozzarella en basilicum. Als je ingrediënten van topkwaliteit gebruik, is er haast niets lekkerders dan dit. In Rome at ik een focaccia met daarop deze drie ingrediënten en die was zó fantastisch lekker dat die als basis diende voor dit recept.

Ik maakte trouwens ook al eens een maaltijdsalade Caprese, en deze platbroodpizza Caprese, ook erg lekker!

Italiaanse pizza Caprese met pesto, tomaat en mozzarella

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansNiveau: Eenvoudig
Voor

3

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

570

kcal

Een makkelijke plaatpizza met tomaat, mozzarella en pesto. Serveer er een groene salade bij.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 1 1 kant en klare pizzabodem van bv Tante Fanny – of maak zelf pizzadeeg

  • 1 blikje 1 tomatenpuree

  • 1 flinke tl 1 pesto

  • 1 1 vleestomaat

  • 100 gr 100 cherrytomaten

  • 1 bol 1 mozzarella

  • 1 handje 1 geraspte kaas

  • 0,5 tl 0,5 pesto

  • 1 tl 1 olijfolie extra viergie

  • 3 plakken 3 rauwe ham (laat weg voor een vegetarische versie)

  • 1 handje 1 basilicumblaadjes

  • voor erbij: salade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de pesto door de tomatenpuree en besmeer de pizzabodem ermee.
  • Snijd de vleestomaat in plakken en verwijder de pitjes. Dep goed droog met keukenpapier en beleg de pizza ermee.
  • Halveer de cherrytomaatjes, verwijder de pitjes en verdeel deze ook over de pizza.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de pizza. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza Caprese in 15-20 minuten gaar.
  • Maak een dressing van de pesto en olijfolie en besprenkel de pizza ermee als deze uit de oven komt.
  • Scheur de ham in stukken en verdeel deze met de basilicumblaadjes over de pizza Caprese.

Opmerkingen

  • Stuk pizza over? Eet het de volgende dag als lunch, warm of koud.
Recept pizza Caprese

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

1 Reactie

  • Atie Groot
    9 september 2018 at 07:37

    Wij hebben gisteren gesmuld van de pizza caprese.
    Bedankt voor het lekkere recept.

    Reply

Laat een reactie achter