Volg culi-sandra.nl op:
Pizza Caprese met tomaat, mozzarella, pesto en rauwe ham

Italiaanse pizza Caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Pizza, ik hou er zo van! Er staan dan ook al verschillende lekkere pizza recepten op mijn blog. Deze pizza Caprese is de nieuwste aanwinst. Een vrij simpele pizza met maar een paar ingrediënten: tomaat, pesto, mozzarella en basilicum. Ik deed er zelf ook nog wat rauwe ham op, maar dit kun je natuurlijk net zo makkelijk weglaten voor een vegetarische Caprese pizza. Dit is een simpel recept, maar daardoor is het wel belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt. Koop dus goede mozzarella & tomaten, dan is dit een heerlijk diner!

Recept Italiaanse pizza Caprese

Voor 2 personen

  • 1 grote pizzabodem – of maak zelf pizzadeeg
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 flinke tl pesto
  • 1 vleestomaat
  • handje cherrytomaten
  • 1 bol mozzarella
  • handje geraspte kaas
  • 1/2 tl pesto
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 plakken rauwe ham (deze kun je ook weglaten voor een vegetarische versie)
  • handje verse basilicumblaadjes

Zo maak je de pizza Caprese

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de pesto door de tomatenpuree en besmeer de pizzabodem ermee.
  • Snijd de vleestomaat in plakken en verwijder de pitjes. Dep goed droog met keukenpapier en beleg de pizza ermee.
  • Halveer de cherrytomaatjes, verwijder de pitjes en verdeel deze ook over de pizza.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de pizza. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza Caprese in 15-20 minuten gaar.
  • Maak een dressing van de pesto en olijfolie en besprenkel de pizza ermee als deze uit de oven komt.
  • Scheur de ham in stukken en verdeel deze met de basilicumblaadjes over de pizza Caprese.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

1 reactie

  • Reply Atie Groot

    Wij hebben gisteren gesmuld van de pizza caprese.
    Bedankt voor het lekkere recept.

    9 september 2018 at 07:37
  • Laat een reactie achter