weekendgerechten

Italiaanse pizza Caprese met pesto, tomaat en mozzarella

Pizza Caprese met tomaat, mozzarella, pesto en rauwe ham

Pizza, ik hou er zo van! Er staan dan ook al verschillende lekkere pizza recepten op mijn blog. Deze pizza Caprese is de nieuwste aanwinst. Een vrij simpele pizza met maar een paar ingrediënten: tomaat, pesto, mozzarella en basilicum. Ik deed er zelf ook nog wat rauwe ham op, maar dit kun je natuurlijk net zo makkelijk weglaten voor een vegetarische Caprese pizza. Dit is een simpel recept, maar daardoor is het wel belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt. Koop dus goede mozzarella & tomaten, dan is dit een heerlijk diner!

Caprese

De salade Caprese ken je vast wel: een heerlijke, simpele salade van tomaat, mozzarella en basilicum. Als je ingrediënten van topkwaliteit gebruik, is er haast niets lekkerders dan dit. In Rome at ik een focaccia met daarop deze drie ingrediënten en die was zó fantastisch lekker dat die als basis diende voor dit recept.

Italiaanse pizza Caprese met pesto, tomaat en mozzarella

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

3

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

570

kcal

Een makkelijke plaatpizza met tomaat, mozzarella en pesto. Serveer er een groene salade bij.

Ingrediënten

  • 1 kant en klare pizzabodem van bv Tante Fanny – of maak zelf pizzadeeg

  • 1 blikje tomatenpuree

  • 1 flinke tl pesto

  • 1 vleestomaat

  • 100 gr cherrytomaten

  • 1 bol mozzarella

  • 1 handje geraspte kaas

  • 0,5 tl pesto

  • 1 tl olijfolie extra viergie

  • 3 plakken rauwe ham (laat weg voor een vegetarische versie)

  • 1 handje basilicumblaadjes

  • voor erbij: salade

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Meng de pesto door de tomatenpuree en besmeer de pizzabodem ermee.
  • Snijd de vleestomaat in plakken en verwijder de pitjes. Dep goed droog met keukenpapier en beleg de pizza ermee.
  • Halveer de cherrytomaatjes, verwijder de pitjes en verdeel deze ook over de pizza.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de pizza. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza Caprese in 15-20 minuten gaar.
  • Maak een dressing van de pesto en olijfolie en besprenkel de pizza ermee als deze uit de oven komt.
  • Scheur de ham in stukken en verdeel deze met de basilicumblaadjes over de pizza Caprese.

Opmerkingen

  • Stuk pizza over? Eet het de volgende dag als lunch, warm of koud.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

1 Comment

  • Reply Atie Groot

    Wij hebben gisteren gesmuld van de pizza caprese.
    Bedankt voor het lekkere recept.

    9 september 2018 at 07:37
  • Reactie achterlaten