Zelf kersenflappen maken is erg makkelijk. Je vult deze bladerdeegpakketjes met (zelfgemaakte) kersentaartvulling. Even de oven in en klaar. Vers en warm uit de oven op hun lekkerst, eventueel met een bolletje ijs erbij!
Maak de kersen taartvulling of gebruik kant en klare vlaaivulling voor dit recept.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het bladerdeeg iets ontdooien en schep een flinke lepel taartvulling in het midden van het plakje bladerdeeg. Zorg dat je een stuk van de rand wegblijft. Snijd nu het bladerdeeg langs de vulling aan de onder- en bovenkant in en vouw dit deeg over de vulling heen. Snijd de zijkanten ook in en vlecht het broodje dicht door om en om een reepje deeg over de vulling te vouwen. Je kunt natuurlijk ook voor de traditionele 'flappenvorm' gaan door de kersenvulling op het schuine gedeelte van het bladerdeeg te scheppen. Vouw het bladerdeeg nu schuin dicht en druk de randen goed aan met een vork. Ga zo verder tot alle plakjes bladerdeeg gevuld zijn.
Leg de bladerdeeg pakketjes met kersen op een met bakpapier beklede bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de kersenflappen hiermee. Bestrooi elk pakketje met ongeveer een halve eetlepel suiker.
Bak de kersenflappen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin, draai de bakplaat indien nodig halverwege om. Serveer de flappen lauwwarm, vers uit de oven (eventueel met een bolletje ijs erbij)
Notities
Heb je kersenvulling over? Die is erg lekker door de yoghurt, als topping voor pannenkoeken of (mon chou) taart, als vulling voor suikerschelpen... Het komt vast wel op! Het is overigens een paar weken houdbaar in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.