zoet

Kersenflappen maken

Kersenflappen

Zelf kersenflappen maken, dat is weer eens wat anders dan appelflappen! Daar is natuurlijk ook helemaal niets mis mee, maar als je kersenboom volhangt, vervang je die stukjes appel en kaneel maar wat graag door kersen! Voor dit kersenflappen recept gebruik je kersen taartvulling, die kun je namelijk heel makkelijk zelf maken.

Bladerdeeg met kersen

Deze bladerdeegpakketjes met kersen zijn erg makkelijk te maken. Vers zijn ze het allerlekkerste, serveer ze het liefst lauwwarm uit de oven. Je kunt de kersenflappen ook invriezen. Even oppiepen in de oven voor het serveren en ze zijn weer lekker! Ze smaken lekker bij een kop thee, maar je zou ze ook als toetje kunnen serveren, met een bolletje vanille-ijs erbij of warme vanille-saus.

Kersenflappen maken

0 from 0 votes
Course: Bij de thee, ToetjeCuisine: ZoetDifficulty: Eenvoudig
Voor

10

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

15

minutes
Calorieën

239

kcal

Zelf kersenflappen maken is erg makkelijk. Je vult deze bladerdeegpakketjes met (zelfgemaakte) kersentaartvulling. Even de oven in en klaar. Vers en warm uit de oven op hun lekkerst, eventueel met een bolletje ijs erbij!

Ingrediënten

  • 1 x recept voor kersen taartvulling (of gebruik kant en klare vlaaivulling)

  • 10 plakken bladerdeeg

  • 1 ei

  • 5 el suiker

  • Eventueel voor erbij: vanille-ijs of vanillesaus

Bereiding

  • Maak de kersen taartvulling of gebruik kant en klare vlaaivulling voor dit recept.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat het bladerdeeg iets ontdooien en schep een flinke lepel taartvulling in het midden van het plakje bladerdeeg. Zorg dat je een stuk van de rand wegblijft. Snijd nu het bladerdeeg langs de vulling aan de onder- en bovenkant in en vouw dit deeg over de vulling heen. Snijd de zijkanten ook in en vlecht het broodje dicht door om en om een reepje deeg over de vulling te vouwen. Je kunt natuurlijk ook voor de traditionele ‘flappenvorm’ gaan door de kersenvulling op het schuine gedeelte van het bladerdeeg te scheppen. Vouw het bladerdeeg nu schuin dicht en druk de randen goed aan met een vork. Ga zo verder tot alle plakjes bladerdeeg gevuld zijn.
  • Leg de bladerdeeg pakketjes met kersen op een met bakpapier beklede bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de kersenflappen hiermee. Bestrooi elk pakketje met ongeveer een halve eetlepel suiker.
  • Bak de kersenflappen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin, draai de bakplaat indien nodig halverwege om. Serveer de flappen lauwwarm, vers uit de oven (eventueel met een bolletje ijs erbij)

Opmerkingen

  • Heb je kersenvulling over? Die is erg lekker door de yoghurt, als topping voor pannenkoeken of (mon chou) taart, als vulling voor suikerschelpen… Het komt vast wel op! Het is overigens een paar weken houdbaar in de koelkast.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten