Menu
zoet

Kersenflappen maken

Kersenflappen

Zelf kersenflappen maken, dat is weer eens wat anders dan appelflappen! Daar is natuurlijk ook helemaal niets mis mee, maar als je kersenboom volhangt, vervang je die stukjes appel en kaneel maar wat graag door kersen! Voor dit kersenflappen recept gebruik je kersen taartvulling, die kun je namelijk heel makkelijk zelf maken.

Bladerdeeg met kersen

Deze bladerdeegpakketjes met kersen zijn erg makkelijk te maken. Vers zijn ze het allerlekkerste, serveer ze het liefst lauwwarm uit de oven. Je kunt de kersenflappen ook invriezen. Even oppiepen in de oven voor het serveren en ze zijn weer lekker! Ze smaken lekker bij een kop thee, maar je zou ze ook als toetje kunnen serveren, met een bolletje vanille-ijs erbij of warme vanille-saus.

Kersenflappen

Kersenflappen maken

Zelf kersenflappen maken is erg makkelijk. Je vult deze bladerdeegpakketjes met (zelfgemaakte) kersentaartvulling. Even de oven in en klaar. Vers en warm uit de oven op hun lekkerst, eventueel met een bolletje ijs erbij!
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 10 personen

Ingredi├źnten

  • 1 x recept voor (of gebruik kant en klare vlaaivulling)
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • 5 el suiker
  • Eventueel voor erbij: vanille-ijs of

Zo maak je het

  • Maak de kersen taartvulling of gebruik kant en klare vlaaivulling voor dit recept.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat het bladerdeeg iets ontdooien en schep een flinke lepel taartvulling in het midden van het plakje bladerdeeg. Zorg dat je een stuk van de rand wegblijft. Snijd nu het bladerdeeg langs de vulling aan de onder- en bovenkant in en vouw dit deeg over de vulling heen. Snijd de zijkanten ook in en vlecht het broodje dicht door om en om een reepje deeg over de vulling te vouwen. Je kunt natuurlijk ook voor de traditionele ‘flappenvorm’ gaan door de kersenvulling op het schuine gedeelte van het bladerdeeg te scheppen. Vouw het bladerdeeg nu schuin dicht en druk de randen goed aan met een vork. Ga zo verder tot alle plakjes bladerdeeg gevuld zijn.
  • Leg de bladerdeeg pakketjes met kersen op een met bakpapier beklede bakplaat en klop het ei los. Bestrijk de kersenflappen hiermee. Bestrooi elk pakketje met ongeveer een halve eetlepel suiker.
  • Bak de kersenflappen in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin, draai de bakplaat indien nodig halverwege om. Serveer de flappen lauwwarm, vers uit de oven (eventueel met een bolletje ijs erbij)

Notities

  • Heb je kersenvulling over? Die is erg lekker door de yoghurt, als topping voor pannenkoeken of (mon chou) taart, als vulling voor suikerschelpen… Het komt vast wel op! Het is overigens een paar weken houdbaar in de koelkast.
  • Voedingswaarden

    Calorie├źn: 239kcal
    Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.
    Recept kersenflappen

    Nog geen reacties

      Laat een reactie achter

      Beoordeling recept