0,5portieframbozencurd(eventueel vervangen door vers fruit of lemon curd)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Bekleed een springvorm met keukenpapier en laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
Maal de spritskoekjes fijn met behulp van een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
Klop de slagroom stijf met de suiker en klop het vanille-extract erdoor. Spatel de kwark en de rasp van de citroenen door de room.
Verwarm het sap van de citroenen in een klein pannetje. Het moet redelijk warm zijn, maar niet koken.
Los de blaadjes gelatine één voor één op in het citroensap door er met een kleine garde doorheen te kloppen. Het mengsel wordt snel slijmerig en het sap koelt snel af waardoor de gelatine niet meer goed kan oplossen, dus werk snel.
Spatel het citroensap nu goed door het kwarkmengsel, zodat de gelatine zich goed verdeelt over de kwarktaart. Schep het mengsel op de sprits-bodem.
Als je frambozencurd wilt gebruiken, verdeel deze dan nu over de taart. Marmer met behulp van een satéprikker door het kwarkmengsel en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.