Menu
zoet

Kwarktaart met frambozen

Kwarktaart met frambozen

Ben jij ook zo’n fan van kwarktaart? Lekker fris en eigenlijk altijd een succes op verjaardagen. Deze kwarktaart met frambozen heeft een lekkere swirl van frambozencurd als topping. Een beetje zuur en met die heerlijke smaak van verse frambozen.

No bake taarten

Zelf vind ik het altijd erg makkelijk om voor een verjaardag minimaal één taart te maken die niet in de oven hoeft. Deze kwarktaart met frambozen is daar perfect voor, maar ik maak ook regelmatig een mon chou taart. Ook lekker: deze no bake chocoladetaart of deze oreo taart.

Frambozencurd

Als topping voor deze kwarktaart gebruik ik een halve portie van mijn frambozencurd recept. Je zou dit ook kunnen vervangen door lemon curd, of gebruik verse frambozen als topping. Dat staat ook meteen heel feestelijk. En hou je meer van ander fruit, aardbeien bijvoorbeeld? Die zijn er ook heerlijk bij!

Want ook zonder topping is dit al een heerlijk taartje hoor. Een zalige, boterige bodem van spritskoekjes. Daarop een frisse laag van kwark, slagroom en citroen.

Kwarktaart bewaren

Het is handig om de frambozencurd al vroeg op de dag te maken, of zelfs al een paar dagen van tevoren. Deze moet namelijk goed afkoelen voor je hem door de kwarktaart roert. Na het maken van de taart kun je hem nog zo’n twee dagen bewaren. Dek hem af en bewaar in de koelkast. Het is niet mogelijk om de taart in te vriezen. Goed, laten we doorgaan naar het kwarktaart recept!

Kwarktaart met frambozen
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Kwarktaart met frambozen

0 from 0 stemmen
Gang: TaartKeuken: ZoetNiveau: Gemiddeld
Voor ca

12

punten
Voorbereiding

20

minutes
Opstijven

3

hours 
Calorieën

291

kcal

Heerlijk frisse kwarktaart met citroen en een topping van frambozencurd.

Ingrediënten

  • 200 gr spritsen

  • 100 gr boter (gesmolten)

  • 6 blaadjes gelatine

  • 500 gr volle kwark

  • 250 ml slagroom

  • 75 gr suiker

  • 2 tl vanille-extract

  • 2 citroenen

  • 0,5 portie frambozencurd (eventueel vervangen door vers fruit of lemon curd)

Bereiding

  • Bekleed een springvorm met keukenpapier en laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
  • Maal de spritskoekjes fijn met behulp van een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en klop het vanille-extract erdoor. Spatel de kwark en de rasp van de citroenen door de room.
  • Verwarm het sap van de citroenen in een klein pannetje. Het moet redelijk warm zijn, maar niet koken.
  • Los de blaadjes gelatine één voor één op in het citroensap door er met een kleine garde doorheen te kloppen. Het mengsel wordt snel slijmerig en het sap koelt snel af waardoor de gelatine niet meer goed kan oplossen, dus werk snel.
  • Spatel het citroensap nu goed door het kwarkmengsel, zodat de gelatine zich goed verdeelt over de kwarktaart. Schep het mengsel op de sprits-bodem.
  • Als je frambozencurd wilt gebruiken, verdeel deze dan nu over de taart. Marmer met behulp van een satéprikker door het kwarkmengsel en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Kwarktaart recept

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter