Ben jij ook zo’n fan van kwarktaart? Lekker fris en eigenlijk altijd een succes op verjaardagen. Deze kwarktaart met frambozen heeft een lekkere swirl van frambozencurd als topping. Een beetje zuur en met die heerlijke smaak van verse frambozen.
No bake taarten
Zelf vind ik het altijd erg makkelijk om voor een verjaardag minimaal één taart te maken die niet in de oven hoeft, een zogenaamde no bake taart. Deze kwarktaart met frambozen is daar perfect voor, maar ik maak ook regelmatig een mon chou taart. Ook lekker: deze no bake chocoladetaart of deze oreo monchou taart.


Frambozencurd
Als topping voor deze kwarktaart gebruik ik een halve portie van mijn frambozencurd recept. Je zou dit ook kunnen vervangen door lemon curd, of gebruik verse frambozen als topping. Dat staat ook meteen heel feestelijk. En hou je meer van ander fruit, aardbeien bijvoorbeeld? Die zijn er ook heerlijk bij!
Want ook zonder topping is dit al een heerlijk taartje hoor. Een zalige, boterige bodem van spritskoekjes. Daarop een frisse laag van kwark, slagroom en citroen.


Kwarktaart bewaren
Het is handig om de frambozencurd al vroeg op de dag te maken, of zelfs al een paar dagen van tevoren. Deze moet namelijk goed afkoelen voor je hem door de kwarktaart roert. Na het maken van de taart kun je hem nog zo’n twee dagen bewaren. Dek hem af en bewaar in de koelkast. Het is niet mogelijk om de taart in te vriezen. Goed, laten we doorgaan naar het kwarktaart recept!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties