Ben jij ook zo’n fan van kwarktaart? Lekker fris en eigenlijk altijd een succes op verjaardagen. Deze kwarktaart met frambozen heeft een lekkere swirl van frambozencurd als topping. Een beetje zuur en met die heerlijke smaak van verse frambozen.
No bake taarten
Zelf vind ik het altijd erg makkelijk om voor een verjaardag minimaal één taart te maken die niet in de oven hoeft, een zogenaamde no bake taart. Deze kwarktaart met frambozen is daar perfect voor, maar ik maak ook regelmatig een mon chou taart. Ook lekker: deze no bake chocoladetaart of deze oreo monchou taart.

Frambozencurd
Als topping voor deze kwarktaart gebruik ik een halve portie van mijn frambozencurd recept. Je zou dit ook kunnen vervangen door lemon curd, of gebruik verse frambozen als topping. Dat staat ook meteen heel feestelijk. En hou je meer van ander fruit, aardbeien bijvoorbeeld? Die zijn er ook heerlijk bij!
Want ook zonder topping is dit al een heerlijk taartje hoor. Een zalige, boterige bodem van spritskoekjes. Daarop een frisse laag van kwark, slagroom en citroen.

Kwarktaart bewaren
Het is handig om de frambozencurd al vroeg op de dag te maken, of zelfs al een paar dagen van tevoren. Deze moet namelijk goed afkoelen voor je hem door de kwarktaart roert. Na het maken van de taart kun je hem nog zo’n twee dagen bewaren. Dek hem af en bewaar in de koelkast. Het is niet mogelijk om de taart in te vriezen. Goed, laten we doorgaan naar het kwarktaart recept!


Kwarktaart met frambozen
Ingrediënten
- 200 gr spritsen
- 100 gr boter (gesmolten)
- 6 blaadjes gelatine
- 500 gr volle kwark
- 250 ml slagroom
- 75 gr suiker
- 2 tl vanille-extract
- 2 citroenen
- 0,5 portie (eventueel vervangen door vers fruit of lemon curd)
Zo maak je het
- Bekleed een springvorm met keukenpapier en laat de blaadjes gelatine weken in koud water.
- Maal de spritskoekjes fijn met behulp van een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en klop het vanille-extract erdoor. Spatel de kwark en de rasp van de citroenen door de room.
- Verwarm het sap van de citroenen in een klein pannetje. Het moet redelijk warm zijn, maar niet koken.
- Los de blaadjes gelatine één voor één op in het citroensap door er met een kleine garde doorheen te kloppen. Het mengsel wordt snel slijmerig en het sap koelt snel af waardoor de gelatine niet meer goed kan oplossen, dus werk snel.
- Spatel het citroensap nu goed door het kwarkmengsel, zodat de gelatine zich goed verdeelt over de kwarktaart. Schep het mengsel op de sprits-bodem.
- Als je frambozencurd wilt gebruiken, verdeel deze dan nu over de taart. Marmer met behulp van een satéprikker door het kwarkmengsel en laat de taart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden per persoon (indicatie)

Nog geen reacties