Het beste van twee werelden: een quiche met de smaak van een salami-pizza! Serveer er een salade bij, anders is het recept eerder geschikt voor 2-3 personen.
Vet de quichevorm licht in en bekleed hem met de plakjes deeg. Prik in met een vork en zet koud weg tot gebruik.
Snijd de knoflook fijn en snijd de uien in kwart ringen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Houdt een paar plakjes salami achter voor de garnering en snijd de rest in kleine blokjes.
Doe alles in een pan en bak dit zachtjes, ongeveer vijf minuten. Extra olie toevoegen is normaal gesproken niet nodig omdat dit al uit de salami zal komen. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kluts de eieren los met de crème fraiche, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Snijd de mozzarella in plakken.
Kluts het salami-groentenmengsel door het eimengsel en giet dit in de quichevorm. Beleg met de overgebleven plakjes salami en plakjes mozzarella.
Bak de pizza quiche met salami in ongeveer 35 minuten gaar en garneer met verse basilicum.
Notities
Quiches lukken het beste als de vulling koud is. Maak het groenten/salamimengsel dus het liefst al een paar uur van tevoren. Je kunt de quiche zelfs invriezen zonder deze vulling (of bak hem af en vries daarna in).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.