Menu
Hoofdgerechten / quiches

Pizza quiche met salami

Pizza quiche

Is pizza jouw favoriete eten? En quiche een goede tweede? Dan móet je dit recept voor pizza quiche echt eens maken. Het beste van twee werelden: een lekkere quiche met een vulling die doet denken aan een pizza salami. Zo lekker!

Pizza salami quiche

Hoewel ik meestal een pizza quattro formaggi bestel, is een klassieke pizza met salami toch ook wel erg lekker. De smaken daarvan zitten in deze pizza quiche met salami. Salami, mozzarella, basilicum…

Restjes groenten

Om nog wat extra groenten toe te voegen deed ik er ook nog een paprika bij. Dat is ook handig aan dit pizza quiche recept, je kunt er allerlei restjes groenten in kwijt. Heb je bijvoorbeeld nog een prei liggen? Doe deze gerust bij de vulling van de quiche. Zelfs wat gekookte broccoli is lekker in deze hartige taart!

Je zou ook nog een restje geraspte kaas kunnen verwerken in de vulling. Dat bederft altijd zo snel vind ik! En meer kaas is altijd goed, toch?

Meer quiche recepten

Als je net zo’n fan bent van quiches als ikzelf, tip ik ook graag deze spinaziequiche met oude kaas, en deze quiche met prei en feta.

Voor mijn quiche recepten gebruik ik een quichevorm met een diameter van 24 centimeter met gaatjes in de bodem. Hierin wordt ook de bodem van de hartige taart goed gaar.

Pizza quiche met salami

5 from 4 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: QuicheNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

35

minutes
Calorieën

515

kcal

Het beste van twee werelden: een quiche met de smaak van een salami-pizza! Serveer er een salade bij, anders is het recept eerder geschikt voor 2-3 personen.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 5 plakjes 5 deeg voor hartige taart (of maak zelf quichedeeg)

  • 1 teen 1 knoflook

  • 2 2 uien

  • 1 1 paprika

  • 150 gr 150 salami (aan één stuk)

  • 3 3 eieren

  • 125 gr 125 crème fraiche

  • 1 tl 1 Italiaanse kruiden

  • 1 bol 1 mozzarella

  • verse basilicum

  • peper en zout

  • Voor erbij
  • groene salade

Bereiding

  • Vet de quichevorm licht in en bekleed hem met de plakjes deeg. Prik in met een vork en zet koud weg tot gebruik.
  • Snijd de knoflook fijn en snijd de uien in kwart ringen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Houdt een paar plakjes salami achter voor de garnering en snijd de rest in kleine blokjes.
  • Doe alles in een pan en bak dit zachtjes, ongeveer vijf minuten. Extra olie toevoegen is normaal gesproken niet nodig omdat dit al uit de salami zal komen. Laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kluts de eieren los met de crème fraiche, Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Snijd de mozzarella in plakken.
  • Kluts het salami-groentenmengsel door het eimengsel en giet dit in de quichevorm. Beleg met de overgebleven plakjes salami en plakjes mozzarella.
  • Bak de pizza quiche met salami in ongeveer 35 minuten gaar en garneer met verse basilicum.

Opmerkingen

  • Quiches lukken het beste als de vulling koud is. Maak het groenten/salamimengsel dus het liefst al een paar uur van tevoren. Je kunt de quiche zelfs invriezen zonder deze vulling (of bak hem af en vries daarna in).

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Recept pizza quiche

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter