Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Snijd de harde stengels van de snijbiet af. Hou de bladeren nog even apart.
1 teen knoflook, 1 rode ui, 250 gr snijbiet
Bak de knoflook en ui in een paar minuten glazig. Voeg de Italiaanse kruiden toe.
1 tl Italiaanse kruiden
Snijd de bladeren van de snijbiet in repen van ca 1 centimeter breed en voeg de bladeren toe aan de pan. Roerbak deze nog ongeveer 3 minuten mee tot de bladeren geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de crème fraîche met de pesto en besmeer de bladerdeegbodem ermee.
1 bladerdeeg bodem voor plaattaart, 125 gr crème fraîche, 2 el pesto
Verdeel het snijbietmengsel over de taart en verkruimel de geitenkaas erover. Bak de taart volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
100 gr geitenkaas
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud de pitten regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
25 gr pijnboompitten
Serveer de snijbiet plaattaart met de basilicum en de geroosterde pijnboompitten, en rasp de citroenschil over de plaattaart.
1 citroen, 15 gr basilicum
Video
Notities
Temperatuur en oventijd: 200 °C boven- en onderwarmte is ideaal (geen hetelucht), zo bakt het bladerdeeg mooi krokant.Serveertip: Serveer een lekkere salade bij de plaattaart.Restje over? Bewaar in de koelkast en eet dit de volgende dag als lunch (eet op kamertemperatuur, of warm het een paar minuten op in de oven, afgedekt met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen).
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.