Zijn jullie ook zo gek op plaattaarten? Zelf ben ik er dol op en inmiddels vind je dan ook al een handvol plaattaart-recepten op mijn blog. Deze keer maak ik een plaattaart met snijbiet. Een bijzondere, haast vergeten groente die je eigenlijk nooit in de supermarkt ziet. Bij de groenteboer kun je het misschien wel vinden. Vooral de regenboog-snijbiet is heel fotogeniek, helaas gaat iets van de felle kleur wel verloren als je de groente verhit. Maar evengoed is deze plaattaart nog een plaatje, toch? En lekker dat hij is!
Snijbiet of warmoes
Snijbiet is een beetje een vergeten groente geworden. De groente is ook wel bekend onder de naam warmoes. Qua smaakt lijkt het nog het meest op spinazie. Zowel de stengels als de bladeren zijn eetbaar en beiden kunnen worden gebruikt in dit snijbiet recept. In dit recept breng je de snijbiet lekker op smaak door ze te roerbakken met knoflook en uit.
Tip: soms zitten er echt harde stengels aan de snijbiet, die vind ik persoonlijk niet zo lekker in dit recept. Maar als je ‘jonge’ snijbiet hebt met dunne steeltjes eraan, kun je die prima gebruiken.
Met deze lekkere groente kun je trouwens nog veel meer lekkers maken, zoals deze snijbiet shakshuka of deze snijbiet pannenkoeken.
Recept plaattaart met snijbiet en geitenkaas
Ook het mengsel waarmee je de bodem van de plaattaart bedekt, heeft heel veel smaak. Lekker fris door de citroen en kruidig dankzij de basilicum. Een lekkere geitenkaas als topping en je hebt een heerlijk, makkelijk avondmaal!
Ik zal bekennen dat wij deze plaattaart met zijn tweeën hebben opgegeten maar dat was eigenlijk net ietsje te veel. Je kunt er dus ook prima met drie personen van eten, wellicht kun je er dan nog een lekkere groene salade bij maken.
Variatietips en budgettips:
- Vervang de parmezaanse kaas door gewone geraspte kaas
- Vervang de geitenkaas door een bol mozzarella
- Laat de pijnboompitten weg of vervang door goedkopere noten (zoals hazelnoten of walnoten)


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Atie
29 oktober 2022 at 18:42Heerlijk recept Sandra!
We hebben er vandaag van gesmuld!
Sandra
3 november 2022 at 13:06Wat leuk!