vegetarisch

Plaattaart met snijbiet en geitenkaas

Plaattaart met snijbiet en geitenkaas

Zijn jullie ook zo gek op plaattaarten? Zelf ben ik er dol op en inmiddels vind je dan ook al een handvol plaattaart-recepten op mijn blog. Deze keer maak ik een plaattaart met snijbiet. Een bijzondere, haast vergeten groente die je eigenlijk nooit in de supermarkt ziet. Bij de groenteboer kun je het misschien wel vinden. Vooral de regenboog-snijbiet is heel fotogeniek, helaas gaat iets van de felle kleur wel verloren als je de groente verhit. Maar evengoed is deze plaattaart nog een plaatje, toch? En lekker dat hij is!

Snijbiet of warmoes

Snijbiet is een beetje een vergeten groente geworden. De groente is ook wel bekend onder de naam warmoes. Qua smaakt lijkt het nog het meest op spinazie. Zowel de stengels als de bladeren zijn eetbaar en beiden worden gebruikt in dit snijbiet recept. In dit recept breng je de snijbiet lekker op smaak door ze te roerbakken met knoflook en uit. Ook het mengsel waarmee je de bodem van de plaattaart bedekt, heeft heel veel smaak. Lekker fris door de ricotta en citroen en kruidig dankzij de basilicum. Een lekkere geitenkaas als topping en je hebt een heerlijk, makkelijk avondmaal! Ik zal bekennen dat wij deze plaattaart met zijn tweeën hebben opgegeten maar dat was eigenlijk net ietsje te veel. Je kunt er dus ook prima met drie personen van eten, wellicht kun je er dan nog een lekkere salade bij maken.

Recept plaattaart met snijbiet en geitenkaas

Voor ca 3 personen

  • 1 bladerdeeg bodem voor plaattaart
  • 250 gr snijbiet
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 250 gr ricotta
  • 1 citroen
  • 100 gr geraspte kaas (parmezaan)
  • bosje basilicum
  • 100 gr geitenkaas
  • handje pijnboompitten

Zo maak je de snijbiet plaattaart

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Snijd de stengels van de snijbiet in stukjes van ca 1 centimeter. Hou de bladeren nog even apart.
  • Bak de knoflook, ui en snijbiet in wat olie op een zacht vuurtje tot de ui glazig wordt, ongeveer drie minuten. Breng alles op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bladeren van de snijbiet in repen van ca 1 centimeter breed en voeg de bladeren toe aan de pan. Roerbak deze nog ongeveer 3 minuten mee tot de bladeren geslonken zijn.
  • Meng de ricotta met de geraspte parmezaan, de rasp van een citroen en driekwart van de basilicum. Breng op smaak met zout en peper en besmeer de bladerdeegbodem ermee.
  • Verdeel het snijbietmengsel over de taart en verkruimel de geitenkaas erover.
  • Bak de taart in 20-25 minuten gaar.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan. Schud de pitten regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
  • Serveer de snijbiet plaattaart met de overgebleven basilicum en de geroosterde pijnboompitten.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten