5elolijven(zwart of groen naar smaak, in ringetjes)
5plakjesrauwe ham
verse basilicum
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Doe de gezeefde tomaten en de oregano erbij, breng op smaak met peper en zout en laat de saus zachtjes vijf minuten pruttelen.
Smeer de platbroden in met de saus. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de platbroden. Verdeel ook de olijven over de pizza's.
Druppel hier en daar wat pesto op de platbrood-pizza's en bak de pizza's ongeveer 7-8 minuten in de oven, zodat de mozzarella gesmolten is.
Scheur de rauwe ham in stukjes en verdeel over de pizza, en garneer de platbrood pizza's met verse basilicum.
Notities
De saus kun je al een dag eerder klaarmaken en bewaren in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.