Hak de cashewnoten grof en doe deze samen met de havermout, rozijnen, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom. Meng goed door elkaar.
Meng in een andere kom de pompoenpuree, melk, eieren en siroop door elkaar, en roer dit door de droge ingrediënten.
Giet het mengsel voor de onbijtbars in een licht ingevette ovenschaal van 20x30 cm. Zet het mengsel nu het liefste een nachtje in de koelkast voor je het gaat afbakken, maar dit is geen must.
Bak de volgende ochtend de schaal 30-35 minuten af op 175 graden. Snijd de pompoen ontbijt bars in 6 stukken en serveer met een schepje yoghurt en een extra snufje speculaaskruiden.
Notities
De pompoen ontbijtbars kun je in de koelkast wel 5 dagen bewaren.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.