Menu
ontbijt

Pompoen ontbijtbars met havermout

Pompoen ontbijtbars

Ik hoop dat je een beetje van pompoen houdt, want deze maand komen er maar liefst drie nieuwe recepten met pompoen online! Van die drie zijn deze pompoen ontbijtbars met havermout denk ik wel mijn favoriet. Ik maakte ze vorige winter voor het eerst naar aanleiding van een recept van Savoury Nothing, en sindsdien heb ik het recept al meerdere keren gemaakt en er mijn eigen draai aan gegeven. Want hoe fijn is dit: je zet één keer de oven aan, en daarna kun je wel 6x genieten van een lekker ontbijtje! (als je de pompoen ontbijtbars voor jezelf houdt, delen kan natuurlijk ook maar hoeft niet)!

Gezond pompoen ontbijt recept met havermout

Een recept waarbij je bij het ontbijt al een klein deel van je dagelijkse portie groenten binnenkrijgt, dat klinkt top toch? En ik beloof je, je zal echt niet het gevoel hebben een gezond ontbijt naar binnen te werken, want dit is me een partij lekker! De pompoen ontbijtbars zijn het lekkerste als ze een beetje warm zijn, dus piep ze voor het serveren eventjes op in de magnetron. Dit hoeft niet lang, een beetje lauwwarm is perfect. Ik serveer deze havermoutrepen met pompoen graag met een schepje yoghurt en een extra snufje speculaaskruiden.

Pompoen ontbijtbars met havermout

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: WinterDifficulty: Eenvoudig
Voor

6

stukken
Voorbereiding

10

minutes
Oventijd

30

minutes
Calories

302

kcal

Een heerlijk warm en voedzaam ontbijt voor de wintermaanden. Ontbijtbars met pompoen, specerijen en havermout.

Ingrediënten

  • 200 gr havermout

  • 75 gr rozijnen

  • 75 gr cashewnoten

  • 3 tl speculaaskruiden

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 snuf zout

  • 275 gr pompoenpuree

  • 250 ml plantaardige melk

  • 2 eieren

  • 75 ml agavesiroop

Bereiding

  • Hak de cashewnoten grof en doe deze samen met de havermout, rozijnen, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom. Meng goed door elkaar.
  • Meng in een andere kom de pompoenpuree, melk, eieren en siroop door elkaar, en roer dit door de droge ingrediënten.
  • Giet het mengsel voor de onbijtbars in een licht ingevette ovenschaal van 20×30 cm. Zet het mengsel nu het liefste een nachtje in de koelkast voor je het gaat afbakken, maar dit is geen must.
  • Bak de volgende ochtend de schaal 30-35 minuten af op 175 graden. Snijd de pompoen ontbijt bars in 6 stukken en serveer met een schepje yoghurt en een extra snufje speculaaskruiden.

Opmerkingen

  • De pompoen ontbijtbars kun je in de koelkast wel 5 dagen bewaren.
Recept havermout met pompoen

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter