Indien je dit nog niet in huis hebt, maak je eerst de pompoenpuree. Rooster de blokjes pompoen een half uurtje in de oven op 200 graden, of kook ze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Heel glad pureren en eventueel nog even door een zeef halen, en klaar is je pompoenpuree.
Zorg dat de pompoenpuree niet koud is, als dat wel het geval is, warm hem dan even op. Ik doe dit heel simpel door ingevroren blokjes puree samen met de gecondenseerde melk in een koffiemok te doen. Die zet ik vervolgens in een bakje heet water. Dan heb je ook meteen een voorverwarmde mok!
Doe de melk in een pannetje, samen met de pumpkin spice mix en het vanille-extract. Verwarm de melk (het hoeft niet te koken) en klop de melk op met een melk schuimer.
Zet een espresso en roer deze goed door de pompoenpuree en gecondenseerde melk. Giet vervolgens de opgeklopte melk erop en serveer direct.
Notities
Je kunt pompoenpuree heel goed invriezen in een ijsblokjes vorm. Eenmaal bevroren doe je de blokjes over in een diepvriesbakje, zodat je ijsblokjesvorm weer vrij is. De puree is dan erg lang houdbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.