Houd je van cheesecake? Houd je van brownies? Dan moet je dit recept voor frambozen cheesecake brownies echt eens proberen. Het is het beste van twee werelden!
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de chocolade au bain marie (dat doe je door een pannetje water aan de kook te brengen en er een vuurvaste kom op te zetten. Daar smelt je de chocolade in). Laat de chocolade ietsje afkoelen.
Klop ondertussen de boter en 250 gr van de basterdsuiker romig en voeg dan één voor één drie van de eieren toe. Klop goed door na elk ei.
Spatel nu de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem door het beslag en giet dit in het bakblik.
Klop nu de roomkaas, 150 gr basterdsuiker, 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Giet dit over het brownie-mengsel en spatel het voorzichtig uit.
Verdeel de frambozen over de roomkaas en druk voorzichtig aan. Bak de brownie in ca 40 minuten gaar. De cheesecakelaag ziet er dan nog wat wiebelig uit, maar als deze afkoelt stijft de taart nog verder op.
Notities
Serveer de frambozen cheesecake brownies in niet al te grote stukken want hij is erg machtig. Uit dit recept kun je minimaal 15 stukken halen, maar 18-20 lukt ook. De brownies zijn in de koelkast enkele dagen houdbaar. Heb je teveel gemaakt? Je kunt de stukken ook goed invriezen voor later.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.