Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden heel snel!
Verwijder het steeltje uit de portobello's en smeer ze in met olijfolie. Zet ze 15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Snijd ondertussen de brie in plakjes.
Verdeel de rucolamelange over twee borden. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Maak een dressing van 2 tl pesto en 2 el extra vierge olijfolie. Druppel de dressing over de salade.
Vul de portobello's met een flinke eetlepel pesto en dek af met de plakjes brie. Bak de gevulde portobello's met brie nog 5 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Serveer de gevulde portobello's in het midden van de salade en verdeel de pijnboompitjes erover. Serveer met stokbrood met kruidenboter.
Notities
Houd je niet van brie? Of heb je een restje Franse kaas in de koelkast liggen? Vervang het gerust door je bijvoorbeeld port salut of camembert.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.