Volg culi-sandra.nl op:
Gevulde portobello met brie op een salade

Gevulde portobello met brie en pesto

Gevulde portobello’s met brie zijn een uitkomst als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Portobello’s behoren tot mijn absolute favorieten. Ze zijn super veelzijdig want je kunt ze werkelijk overal mee vullen. En voor een dagje zonder vlees helemaal top, want deze stevige paddenstoelen hebben een ‘vlezige’ structuur waardoor je vlees helemaal niet mist. Vandaag vul ik de portobello’s met brie en pesto. Geserveerd op een salade met een lekker stokbroodje erbij, heb je een complete maaltijd. De pesto maakte ik trouwens zelf, dat is super makkelijk! Maar je kunt natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken voor dit recept. 

Recept gevulde portobello met brie

(voor 2 personen)

  • 2 portobello’s
  • 100 gr brie (je kunt ook port salut of camembert gebruiken)
  • 2 flinke el pesto + 2 tl extra (tip: je kunt eventueel de pesto zelf maken)
  • 4 el pijnboompitten
  • 2 flinke handen gemengde sla (rucola-melange
  • 10 cherrytomaatjes
  • Voor erbij: stokbrood en kruidenboter

Zo maak je de portobello’s met pesto en brie

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden heel snel!
  • Verwijder het steeltje uit de portobello’s en smeer ze in met olijfolie. Zet ze 15 minuten op een bakplaat in de oven.
  • Snijd ondertussen de brie in plakjes.
  • Verdeel de rucolamelange over twee borden. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Maak een dressing van 2 tl pesto en 2 el extra vierge olijfolie. Druppel de dressing over de salade.
  • Vul de portobello’s met een flinke eetlepel pesto en dek af met de plakjes brie. Bak de gevulde portobello’s met brie nog 5 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de gevulde portobello’s in het midden van de salade en verdeel de pijnboompitjes erover. Serveer met stokbrood met kruidenboter.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter