vegetarisch

Gevulde portobello met brie en pesto

Gevulde portobello met brie op een salade

Gevulde portobello’s met brie zijn een uitkomst als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Portobello’s behoren tot mijn absolute favorieten. Ze zijn super veelzijdig want je kunt ze werkelijk overal mee vullen, in dit geval vul ik de portobello met brie. Om wat extra smaak te geven doe je er nog een lekkere lepel pesto bovenop. De pesto maakte ik trouwens zelf, dat is super makkelijk! Maar je kunt natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken voor dit recept, dan ben je nog sneller klaar. 

Vegetarische avondmaaltijd

Voor een dagje zonder vlees is dit gerecht helemaal top, want deze stevige paddenstoelen hebben een ‘vlezige’ structuur waardoor je vlees helemaal niet mist. Vandaag vul ik de portobello’s met brie en pesto, maar je kunt ook voor een andere vulling kiezen. Als je niet van brie houdt, is geitenkaas bijvoorbeeld ook erg lekker. Geserveerd op een salade met een lekker stokbroodje erbij, heb je een complete maaltijd.

Recept gevulde portobello met brie en pesto

0 from 0 votes
Difficulty: Eenvoudig
Voor
personen
Bereidingstijd

10

minutes
Oventijd

20

minuten

Ingrediënten

  • 2 portobello’s

  • 100 gr brie (je kunt ook port salut of camembert gebruiken)

  • 2 flinke el pesto

  • 2 tl extra pesto (tip: je kunt eventueel de pesto zelf maken)

  • 4 el pijnboompitten

  • 2 flinke handen gemengde sla (rucola-melange)

  • 10 cherrytomaatjes

  • Voor erbij: stokbrood en kruidenboter

Bereiding portobello met pesto en brie

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden heel snel!
  • Verwijder het steeltje uit de portobello’s en smeer ze in met olijfolie. Zet ze 15 minuten op een bakplaat in de oven. Snijd ondertussen de brie in plakjes.
  • Verdeel de rucolamelange over twee borden. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Maak een dressing van 2 tl pesto en 2 el extra vierge olijfolie. Druppel de dressing over de salade.
  • Vul de portobello’s met een flinke eetlepel pesto en dek af met de plakjes brie. Bak de gevulde portobello’s met brie nog 5 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.
  • Serveer de gevulde portobello’s in het midden van de salade en verdeel de pijnboompitjes erover. Serveer met stokbrood met kruidenboter.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten