Gevulde portobello’s met brie zijn een uitkomst als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Portobello’s behoren tot mijn absolute favorieten. Ze zijn super veelzijdig want je kunt ze werkelijk overal mee vullen, in dit geval vul ik de portobello met brie.
Gevulde portobello uit de oven
Om wat extra smaak te geven doe je er ook nog een lekkere lepel pesto bovenop. De pesto maakte ik trouwens zelf met dit pesto recept, dat is super makkelijk! Maar je kunt natuurlijk ook pesto uit een potje gebruiken voor dit recept, dan ben je nog sneller klaar.
Vegetarische avondmaaltijd
Voor een dagje zonder vlees is dit gerecht helemaal top, want deze stevige paddenstoelen hebben een ‘vlezige’ structuur waardoor je vlees helemaal niet mist. Vandaag vul ik de portobello’s met brie en pesto, maar je kunt ook voor een andere vulling kiezen. Deze portobello met blauwe kaas is bijvoorbeeld ook zalig!
Als je niet van brie houdt, is geitenkaas bijvoorbeeld ook erg lekker. Geserveerd op een salade met een lekker stokbroodje erbij, heb je een complete maaltijd.

Recept gevulde portobello met brie en pesto
Ingrediënten
- 2 portobello’s
- 100 gr brie
- 2 flinke el pesto
- 2 tl extra pesto (tip: je kunt eventueel de )
- 4 el pijnboompitten
- 75 gr gemengde sla (rucola-melange)
- 10 cherrytomaatjes
- Voor erbij: stokbrood en kruidenboter
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Blijf erbij want ze verbranden heel snel!
- Verwijder het steeltje uit de portobello’s en smeer ze in met olijfolie. Zet ze 15 minuten op een bakplaat in de oven. Snijd ondertussen de brie in plakjes.
- Verdeel de rucolamelange over twee borden. Halveer de tomaten en verdeel over de salade. Maak een dressing van 2 tl pesto en 2 el extra vierge olijfolie. Druppel de dressing over de salade.
- Vul de portobello’s met een flinke eetlepel pesto en dek af met de plakjes brie. Bak de gevulde portobello’s met brie nog 5 minuten af in de oven, tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de gevulde portobello’s in het midden van de salade en verdeel de pijnboompitjes erover. Serveer met stokbrood met kruidenboter.
Notities
Voedingswaarden

Nog geen reacties