Breng de melk aan de kook op een zacht vuurtje. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes.
Verwarm de boter in een klein pannetje op een laag vuurtje en voeg de stukjes appel, de helft van de kaneel en de bruine suiker toe. Schep af en toe even om.
Als de melk kookt, voeg je onder voortdurend roeren de griesmeel en de rest van de kaneel toe en laat dit drie minuten zachtjes doorkoken.
Doe de kaneel griesmeelpap in een kom, voeg de stukjes gekarameliseerde appel toe, laat iets afkoelen en enjoy!
Video
Notities
Tip: voor het echte appeltaart-gevoel kun je ook nog rozijnen en/of hazelnoten of walnoten toevoegen aan de pap.
In plaats van de gekarameliseerde appeltjes kun je ook een voorraadje appelcompote voor een paar dagen maken. Dan hoef je 's ochtends alleen nog maar de pap te koken.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.