Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Smelt de boter en de chocolade au bain marie en roer goed door met een vork tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat iets afkoelen.
Meng ondertussen de suiker met de eieren, vanille-extract en de rode kleurstof. Mix dit 5 minuten goed door. Mix het chocolade-mengsel erdoor en kijk nu of je de kleur rood genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog wat extra kleurstof toe.
Voeg de bloem en de zout toe en meng met een spatel alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.
Maak nu het cheesecake beslag. Meng met een mixer de roomkaas, suiker, ei en vanille-extract tot een glad mengsel. Verdeel het beslag met een eetlepel in hoopjes over het brownie-mengsel. Ga nu met een mes voorzichtig door het beslag heen zodat je een marmer-effect krijgt.
Bak de red velvet brownies 35 minuten. Ze zijn als het goed is nog een beetje wiebelig in het midden. Laat de red velvet brownies volledig afkoelen voor je ze uit de vorm haalt en in stukken snijdt.
Notities
Brownies over? Je kunt ze invriezen voor later of verpak ze in een luchtdichte doos en bewaar ze in de koelkast, dan blijven ze nog een dag of twee lekker.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.