Deze mooie luchtige roze pannenkoeken krijgen hun kleur van rode bietjes (die proef je niet terug). Met wat cacaopoeder geef je extra smaak en diepte aan het beslag.
vers fruit(bv banaan, aardbeien, bramen, frambozen)
(houdt het scherm aan tijdens het koken)
Zo maak je het
Doe alle 'natte' ingrediënten (ricotta, eieren, bietjes, vanille-extract, melk, olie en de banaan) in een blender en meng het volledig glad. Giet dit mengsel over in een kom.
Zeef het boekweitmeel, het bakpoeder en de cacao boven een kom en voeg een snufje zout toe. Meng dit met een garde door de natte ingrediënten.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en schep 3-4 lepels beslag in de pan (ik gebruik een jus-lepel). Bak de pannenkoeken op een zacht vuurtje aan beide kanten gaar.
Serveer de rode bietenpannenkoekjes met veel vers fruit en wat ahornsiroop.
Video
Notities
Tip: draag een schort tegen eventuele vlekken van de rode bieten!Tip: maak een dubbele portie. Als je de pannenkoeken met rode biet de volgende ochtend even opwarmt in de magnetron of een droge koekenpan, zijn ze nog steeds erg lekker!
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.