Doe de spinazie in een kom en schep deze om met 1 el olijfolie en wat peper en zout. Verdeel de spinazie over twee borden.
Snijd de meloen in blokjes en de avocado in plakjes en verdeel over de spinazie. Scheur de mozzarella in stukken en verspreid deze samen met de plakken ham over de salade.
Klop de pesto los met de resterende olijfolie en besprenkel deze dressing over de borden. Garneer met de pittenmix.
Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en verdeel over de salade, dien de salade met mozzarella direct op.
Notities
Avocado over? Laat de pit in de overgebleven helft zitten en besprenkel met citroensap. Pak de avocado goed in (bijvoorbeeld in een bijenwasdoek) en bewaar in de koelkast. De avocado zal alsnog wat verkleuren maar is de volgende dag nog goed eetbaar.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.