Doe de biefstukpuntjes in een kom en doe de sojasaus, ketjap en azijn erbij. Snijd de knoflook en de gember fijn en doe deze bij de biefstuk. Roer goed door elkaar en laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Langer mag zeker, dat is alleen maar beter!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat nog tien minuten stomen met het deksel op de pan.
Snijd ondertussen de paprika in lange reepjes en de ui in zes grove stukken.
Verhit wat olie in een wok en roerbak de paprika, ui en haricots verts vijf minuten. Voeg de stukjes vlees toe en roerbak vijf minuten mee (bewaar de marinade). Zet het vuur laag en voeg de marinade toe om deze nog even mee te laten warmen.
Schep de rijst op de borden en verdeel de Beef Teriyaki inclusief de marinade over de borden.
Notities
Je kunt ook restjes groenten gebruiken in dit gerecht. Broccoli, wortel en sperziebonen zijn hier bijvoorbeeld ook erg lekker bij.
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Dit artikel bevat affilliatelinks. Hier kun je meer over lezen in mijn disclaimer.