Laatst had ik flink de griep te pakken en na een paar dagen makkelijk eten vond ik het weer tijd voor een ‘echte’, voedzame maaltijd. Maar, ik was nog niet helemaal fit. Geen puf om boodschappen te doen dus dan wordt het improviseren met wat je nog hebt liggen! Nou komen daar niet zelden de lekkerste recepten uitrollen. Deze keer ook! Ik had nog biefstukpuntjes van Koop een Koe in de vriezer liggen (Ben al een paar jaar fan van dit concept dus ik bestel regelmatig een nieuw pakket) en besloot daar een rijstgerecht mee te maken. Samen met een rode paprika en een ui uit de voorraadkast, en wat haricots verts uit de vriezer, toverde ik snel een lekker maaltje op tafel, dat werd deze Beef Teriyaki!
Zelf Teriyakisaus maken
Zelf saus maken klinkt altijd heel ingewikkeld. Dus misschien koop jij altijd wel zo’n flesje Teriyakisaus. Nou, goed nieuws: dat hoeft dus niet meer ;-) Met deze simpele marinade heb je snel de smaak van teriyakisaus te pakken, maar het is super makkelijk. Voor de teriyaki-marinade heb je alleen wat sojasaus, ketjap, azijn, knoflook en gember nodig. De meeste ingrediënten heb je dus waarschijnlijk sowieso al in je keukenkastje staan!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
2 Reacties
Jeff
24 september 2020 at 16:22Goed recept
Sandra
12 oktober 2020 at 07:40Wat leuk om te horen Jeff, dankjewel!