snel klaar

Simpele beef teriyaki met paprika en haricots verts

Recept Beef Teriyaki - makkelijk en snel klaar

Laatst had ik flink de griep te pakken en na een paar dagen makkelijk eten vond ik het weer tijd voor een ‘echte’, voedzame maaltijd. Maar, ik was nog niet helemaal fit. Geen puf om boodschappen te doen dus dan wordt het improviseren met wat je nog hebt liggen! Nou komen daar niet zelden de lekkerste recepten uitrollen. Deze keer ook! Ik had nog biefstukpuntjes van Koop een Koe in de vriezer liggen (Ben al een paar jaar fan van dit concept dus ik bestel regelmatig een nieuw pakket) en besloot daar een rijstgerecht mee te maken. Samen met een rode paprika en een ui uit de voorraadkast, en wat haricots verts uit de vriezer, toverde ik snel een lekker maaltje op tafel! Dat werd deze Beef Teriyaki!

Zelf Teriyakisaus maken

Zelf saus maken klinkt altijd heel ingewikkeld. Dus misschien koop jij altijd wel zo’n flesje Teriyakisaus. Nou, goed nieuws: dat hoeft dus niet meer ;-) Met deze simpele marinade heb je snel de smaak van teriyakisaus te pakken, maar het is supermakkelijk. Voor de teriyaki-marinade heb je alleen wat sojasaus, ketjap, azijn, knoflook en gember nodig. De meeste ingrediënten heb je dus waarschijnlijk sowieso al in je keukenkastje staan!

Recept Beef Teriyaki

Voor 2 personen

  • 200 gr biefstukpuntjes (ik gebruikte die van Koop een Koe)
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml ketjap manos
  • 2 el rijstazijn of witte wijnazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 handen haricots verts

Zo maak je Beef Teriyaki

  • Doe de biefstukpuntjes in een kom en doe de sojasaus, ketjap en azijn erbij. Snijd de knoflook en de gember fijn en doe deze bij de biefstuk. Roer goed door elkaar en laat minimaal 2 uur marineren. Langer mag!
  • Doe de rijst in een pan en was deze een paar keer goed. Giet af en doe de rijst weer in de pan. Doe er twee koffiekopje water bij en breng aan de kook. Laat tien minuten zacht koken en zet het vuur uit. Laat nog tien minuten stomen met het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de paprika in lange reepjes en de ui in zes grove stukken.
  • Verhit wat olie in een wok en roerbak de paprika, ui en haricots verts vijf minuten. Voeg de stukjes vlees toe en roerbak vijf minuten mee (bewaar de marinade). Zet het vuur laag en voeg de marinade toe om deze nog even mee te laten warmen.
  • Schep de rijst op de borden en verdeel de Beef Teriyaki inclusief de marinade over de borden.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten