Menu
vlees

Simpele beef teriyaki met paprika en haricots verts

Recept Beef Teriyaki - makkelijk en snel klaar

Laatst had ik flink de griep te pakken en na een paar dagen makkelijk eten vond ik het weer tijd voor een ‘echte’, voedzame maaltijd. Maar, ik was nog niet helemaal fit. Geen puf om boodschappen te doen dus dan wordt het improviseren met wat je nog hebt liggen! Nou komen daar niet zelden de lekkerste recepten uitrollen. Deze keer ook! Ik had nog biefstukpuntjes van Koop een Koe in de vriezer liggen (Ben al een paar jaar fan van dit concept dus ik bestel regelmatig een nieuw pakket) en besloot daar een rijstgerecht mee te maken. Samen met een rode paprika en een ui uit de voorraadkast, en wat haricots verts uit de vriezer, toverde ik snel een lekker maaltje op tafel, dat werd deze Beef Teriyaki!

Zelf Teriyakisaus maken

Zelf saus maken klinkt altijd heel ingewikkeld. Dus misschien koop jij altijd wel zo’n flesje Teriyakisaus. Nou, goed nieuws: dat hoeft dus niet meer ;-) Met deze simpele marinade heb je snel de smaak van teriyakisaus te pakken, maar het is super makkelijk. Voor de teriyaki-marinade heb je alleen wat sojasaus, ketjap, azijn, knoflook en gember nodig. De meeste ingrediënten heb je dus waarschijnlijk sowieso al in je keukenkastje staan!

Simpele beef teriyaki met paprika en haricots verts

5 from 2 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

469

kcal

Zelf een makkelijke teriyakisaus maken is helemaal niet moeilijk. Met dit recept voor Beef Teriyaki kun je lekker snel aan tafel.

Ingrediënten

  • 200 gr biefstukpuntjes (ik gebruikte die van Koop een Koe)

  • 50 ml sojasaus

  • 50 ml ketjap manis

  • 2 el rijstazijn of witte wijnazijn

  • 2 tenen knoflook

  • 1 cm verse gember

  • 150 gr rijst

  • 1 rode paprika

  • 1 rode ui

  • 100 gr haricots verts

Bereiding

  • Doe de biefstukpuntjes in een kom en doe de sojasaus, ketjap en azijn erbij. Snijd de knoflook en de gember fijn en doe deze bij de biefstuk. Roer goed door elkaar en laat minimaal 2 uur marineren. Langer mag zeker, dat is alleen maar beter!
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat nog tien minuten stomen met het deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de paprika in lange reepjes en de ui in zes grove stukken.
  • Verhit wat olie in een wok en roerbak de paprika, ui en haricots verts vijf minuten. Voeg de stukjes vlees toe en roerbak vijf minuten mee (bewaar de marinade). Zet het vuur laag en voeg de marinade toe om deze nog even mee te laten warmen.
  • Schep de rijst op de borden en verdeel de Beef Teriyaki inclusief de marinade over de borden.

Opmerkingen

  • Je kunt ook restjes groenten gebruiken in dit gerecht. Broccoli, wortel en sperziebonen zijn hier bijvoorbeeld ook erg lekker bij.
Recept beef teriyaki

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

2 Reacties

  • Jeff
    24 september 2020 at 16:22

    Goed recept

    Reply
    • Sandra
      12 oktober 2020 at 07:40

      Wat leuk om te horen Jeff, dankjewel!

      Reply

Laat een reactie achter